Бившият изпълнителен директор на Левски и настоящ на Локомотив (Пловдив)

...
Бившият изпълнителен директор на Левски и настоящ на Локомотив (Пловдив)
Коментари Харесай

Павел Колев: На Левски беше предложено уреждане на два мача

Бившият изпълнителен шеф на Левски и сегашен на Локомотив (Пловдив) - Павел Колев, направи стряскащи разкрития за времето, в което е бил началник на “Герена ”. Той стори това в изявление за “Свободна Европа ”.

Колев твърди, че е имало предложение Левски и различен тим да си разменят по една победа в шампионата и за Купата, само че то не е било признато. Също по този начин актуалният изпълнителен шеф на “смърфовете ” призна, че е бил заплашван, до момента в който е работил на “Герена ” поради търговски ползи. Той е безапелационен, че в шампионата има черно тото и в него са забъркани “едни от най-шумните футболни функционери, в това число и президенти ”.

Ето част от нещата, които споделя Павел Колев:

“Бил съм заплашван тук-таме, когато съм се опитвал да пазя ползите на клуба (б.а. приказва за Левски). Част от комерсиалната активност на клуба беше захласната от тия хора. Опитах се да я направя самостоятелна от тях, с цел да работи по метода, по който да носи доходи на клуба, а не на избрани групи. Когато влязох, това се бе случило. Предишният притежател им я беше подарил. Ние си я взехме, което провокира много съществени спорове. Ако си спомняте, имаше чиновник на Левски, който беше грубо пребит на стадиона, демонстративно и много тежко. И никой не знае кой го извърши, което е огромна изненада в кавички ”, споделя някогашният шеф на “сините ”.

“Докато аз бях изпълнителен шеф, Левски, освен при Васил Божков, само че и при Наско Сираков беше относително самостоятелен и се опитваше да се оправи със средствата, с които разполагаше към този миг. При Васил Божков бяха доста, а по-късно при Наско Сираков - никакви ”, дава отговор Колев на въпрос за зависимостта сред политици и футболни притежатели.

Павел Колев разкрива и за абсурден случай от престоя му в Левски, който е предложение “сините ” да си разменят по една победа с различен тим в шампионата и шампионата за Купата на България. “Имаше един подобен случай, за който разбрах от други хора, че е воден подобен диалог. Конкретни имена не желая да загатвам, тъй като по този начин или другояче предлагането беше отхвърлено. За Левски става въпрос. По-скоро имаше мачове с различен тим - единият за купата, другият за състезание. И предлагането беше “Дай да си заменяем по една победа. За нас е по-голям този шампионат, за вас - другият ”. Не се случи. Даже не съм бил индивидът, който е трябвало да реши.

Публична загадка е, че черно тото в България има. То не е единствено в България. Навсякъде го има. Какви са мащабите в България, и аз бих се равал някой ден да се откри. Защото съм уверен, че едни от най-шумните футболни функционери, в това число президенти на футболни клубове, са част от това черно тото. Става дума за напън върху съдии, тъй като съдиите са средство за реализиране резултатите на терена, напън върху футболисти. Всички тези неща съществуват.

В тази среда се опитваш да ограничиш това нещо да не се случва при теб, в твоя клуб (б.а. приказва към този момент за Локомотив). Това е методът. Има ясни правила в самата организация, която управляваш. Който не е склонен - става и си потегля. Не че не съм имал случаи. Наскоро един другар ми се обади и ми сподели: “и вие ли започнахте да играете черно тото ”. Аз му споделих, че при нас няма по какъв начин това нещо да се случи. “Провери си нещата, тъй като може и да не те осведомят ”, ми сподели. В смисъл, че е станало без мое познание, което е неуместно, само че самият факт, че тази недоверчивост съществува, това събитие не е без почва, то съществува. Когато приказваме за него, не е неприятно да забележим съответни доказателства и някои хора да понесат отговорност. Аз съм и с двете ръце “за ”.

Спомням си, че извикаха Христо Стоичков на разпит като очевидец за един мач на Литекс, което беше неуместно. Имаше някакви данни по една система за мониторинг на УЕФА. Следят се коефициентите на мачове в международен мащаб и при някакви съмнителни придвижвания на потоците, този мач попада в радара, светва в алено. В този подтекст беше заплетен Христо Стоичков, което беше изцяло неуместно, само че по този начин или другояче се случи. ”
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР