Бившият италиански нападател Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст, съобщиха

...
Бившият италиански нападател Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст, съобщиха
Коментари Харесай

Ракът погуби и италианската легенда Виали

Бившият италиански нападател Джанлука Виали умря на 58-годишна възраст, оповестиха международните организации.

Виали беше диагностициран с рак на панкреаса през 2017 година, само че откакто през април 2020-а сподели, че е изцяло оздравял, заболяването се завърна през 2021 година.

Той разгласи краткотрайно овакантяване на ролята си на шеф в националния тим на Италия през декември, с цел да се концентрира върху борбата с подлото заболяване.

Виали има 59 мача за италианския народен тим, като има маркирани 16 гола. Печели Шампионската лига с " Ювентус ", преди да се причисли към " Челси " през 1996 година и да стане играещ управител през 1998 година.

Той мина в " Ювентус " през 1992 година за тогавашния рекорден трансфер от 12 милиона паунда, откакто завоюва купата в Серия А и Купата на носителите на национални купи през осем сезона със " Сампдория ".

Виали беше първият италианец, упражнявал тим от Висшата лига, поемайки поста в " Челси " от уволнения Рууд Гулит и поведе " сините " до успех в Купата на лигата, Купата на носителите на купи и Суперкупата на УЕФА.

Той изведе " Челси " до победа във финала за ФА Къп през 2000 година и " Чарити Шийлд ", само че беше уволнен при започване на идващия сезон след слаб старт.

Нападателят имаше и къс интервал в " Уотфорд ", тогава във второто равнище Чемпиъншип, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Ще липсваш на мнозина. Легенда за нас и за целия футбол. Почивай в мир. Джанлука Виали ", написаха в туитър от " Челси ".

От " Сампдория " се сбогуваха с Виали повече от емоционално:

" Ти ни даде толкоз доста, ние ти дадохме толкоз доста - да, това беше обич, взаимна, безкрайна. Любов, която не умира днес дружно с теб. Ще продължим да те обичаме и обожаваме, тъй като - както добре знаеш, си по-добър от Пеле. И тъй като все пак нашият хубав сезон е писано в никакъв случай да не свършва...

Ще те помним постоянно като момче и безмилостен център-нападател, тъй като героите са постоянно млади и красиви, а ти от това лято на 1984 година си нашият воин. Силен и хубав, с девятка на гърба и италианския байрак в сърцето ".

— U.C. Sampdoria (@sampdoria)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР