Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън казва, че разговорите на Републиканската партия за потенциално помилване на Тръмп са „неуместни“

...
Вашингтон — Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, който се
Коментари Харесай

Вашингтон — Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, който се кандидатира за републиканската президентска номинация през 2024 г., каза, че това е „неуместно“ за неговата Републиканска партия съперници да говорят за помилване на бившия президент Доналд Тръмп, ако той бъде осъден във федералния съд.

Министерството на правосъдието разкри нови обвинения срещу Тръмп миналата седмица в заместващо обвинение, свързано с предполагаемото му злоупотреба с класифицирани документи, след като той напусна Белия дом и предполагаемите му опити да попречи на разследването. Тръмп се призна за невинен, когато му беше повдигнато първоначално обвинение.

Хътчинсън каза пред "Face the Nation" в неделя, че Тръмп не трябва да бъде помилван за доброто на страната.

Стенограма: Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън за „Face the Nation“ 

Преди Тръмп да бъде изправен пред съда по делото за документите, изпълнителният директор на биотехнологиите Вивек Рамасвами обеща да помилва бившия президент, ако бъде осъден, веднага след като положи клетва.

Ники Хейли, която е била посланик в ООН в администрацията на Тръмп, по-рано каза, че би била „склонна“ да помилва Тръмп. Тя предложи пред „Face the Nation“ в неделя, че помилването би било „в най-добрия интерес на страната“.

„Не искам да има цялото това разделение относно факта, че ние имаме президент, който лежи години в затвора заради съдебен процес по документи", каза тя.

Хътчинсън каза, че хората, които са ядосани от обвинението срещу Тръмп и атакуват съдебната система на САЩ в отговор, "поставят личното му благо над общественото благо и над общото благо."

„Те виждат разлики в това как се разглеждат случаите“, каза Хътчинсън. „Но това не е защита в случай, който е заведен срещу Доналд Тръмп.“

Хътчинсън, който е на 72 години, също критикува призивите на Хейли за тестове за умствена компетентност за политици на възраст над 75 години. 

„От практическа гледна точка искате президентът да е в добро здраве и … в добро психическо състояние, но тестовете не са конституционни“, каза той. „Това наистина е нещо, което е за изхвърляне, което привлича вниманието на хората.“

Хътчинсън каза, че вярва на гласоподавателите "да вземат правилните решения".

„Всеки път, когато отидете в Айова, има тест за умствена острота и има среща в кметството с въпросите на гласоподавателите, те вършат доста добра работа при оценката на тези проблеми“, каза той.

“ >

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР