Бившият грузински президент и лидер на опозицията Михаил Саакашвили прекрати

...
Бившият грузински президент и лидер на опозицията Михаил Саакашвили прекрати
Коментари Харесай

Бившият президент на Грузия прекрати гладната си стачка

Бившият грузински президент и водач на опозицията Михаил Саакашвили приключи 50-дневната си гладна стачка в събота, откакто беше изместен във военна болница от затворническа клиника, съобщи БГНЕС.

Ефектният прозападен модернизатор стартира гладна стачка, откакто беше хвърлен в пандиза след завръщането си от заточение в Украйна на 1 октомври, заявявайки, че карцерът му е политически. В четвъртък 53-годишният Саакашвили припадна и лекарите приканиха управляващите да го реалокират в елементарна клиника с довода, че животът му е в заплаха. Грузинските управляващи в началото отхвърлиха медицинските рекомендации, само че министърът на правораздаването Рати Брегадзе сподели в петък, че са подготвени да реалокират Саакашвили във военна болница, " където здравето и сигурността му ще бъдат предпазени от страната ".
Транспортират Саакашвили във военна болница
Колата на „ Бърза помощ ” с някогашния грузински президент Михаил Саакашвили е напуснала болничното заведение на пандиза в покрайнините на Т...

В ранните часове на съботния ден Саакашвили „ бе изместен от затворническа болница във военна клиника “ в град Гори, на към 90 километра (55 мили) западно от столицата Тбилиси, сподели пред Агенция Франс Прес неговият юрист Дито Сазаглишвили. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР