Бившият говорител на израелската армия Джонатан Конрикус направи обобщение на

...
Бившият говорител на израелската армия Джонатан Конрикус направи обобщение на
Коментари Харесай

Джонатан Конрикус за атаката срещу Израел: Това е израелският “Пърл Харбър”

Бившият представител на израелската войска Джонатан Конрикус направи резюме на смисъла на офанзивата на “Хамас ” против Израел, като я назова израелският “Пърл Харбър ”.

„ Цялата система се провали. Това не е единствено един съставен елемент. Това е цялата отбранителна архитектура, която явно не съумя да обезпечи нужната отбрана за израелските цивилни „, сподели той пред CNN за изненадващото навлизане на палестинските бойци от Газа, които сполучливо проникнаха неусетно в Израел и да отвлякоха десетки израелски бойци.

„ Това е миг от вида на Пърл Харбър за Израел, където имаше действителност до през днешния ден, а по-късно ще има действителност след през днешния ден. “

„ Вашингтон Пост “ цитира Узи Даян, някогашен заместник-началник на щаба на израелската войска, който споделя, нападението на “Хамас ” демонстрира, че израелското управление се е провалили на всички равнища, като добави, че израел са претърпяли неуспех в “основна задача ”.

 

Заради контрола на военни групировки на “Хамас ” и “Ислямски джихад ” над южната територия и военни постове в Израел, не престават боевете

Стотици видеа оповестени в обществените мрежи демонстрират, по какъв начин “Хамас ” смъкват израелски военни хеликоптери.

Вчера Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разгласи “военно състояние ” и извика военни резервести, като даде обещание да води битка с “Хамас ” до “горчивия край ”. Нетаняху се обърна към палестинците в Газа, като съобщи, че би трябвало незабавно да изоставен територията.

Масирани бомбардировки и ракетни офанзиви по жилищни квартали в Газа предприе израелската войска, като спря и електрозахранването.

Израелските офанзиви сринаха жилищни здания с великански детонации, в това число 14-етажна жилищна постройка, в която имаше десетки жилища, както и офиси на Хамас в центъра на Газа. Пететажна постройка също беше превърната в пепел, съгласно организация Асошиейтед прес, съобщи obektivno.bg.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР