Бившият главен секретар на Министерски съвет Веселин Даков е починал

...
Бившият главен секретар на Министерски съвет Веселин Даков е починал
Коментари Харесай

Почина много високопоставен държавник от времето на Борисов

Бившият основен секретар на Министерски съвет Веселин Даков е умрял предходната седмица, а на следващия ден ще бъде погребението му. Това оповестиха близки до високопоставения общественик, който заемаше значимия пост по времето на последния кабинет на Бойко Борисов, написа " Марица ".

Приживе името на Даков беше забъркано в гръмък скандал, довел до отстраняването на шефа на Правителствена болница проф. Любомир Спасов през юни предходната година.

Тогавашният длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров разгласи, че Даков е включен незабавно в листата за трансплантации, пререждайки непозволено други трима пациенти. На дългогодишния основен секретар е вкоренен черен дроб от трупен донор през април 2022 година

По думите на Кацаров като подобаващи реципиенти на донора от листата на чакащите са били избрани трима души. Оценката на първия за нуждата му от трансплантация е била 54 т. Трансплантацията била проведена, трябвало да се извърши във ВМА. След позвъняване от високо равнище обаче тя била изместена в “Лозенец ”, а реципиент станал въпросният държавен чиновник.

Към този миг той даже не е бил включен в листата на чакащите. Това било направено ден след трансплантацията, а потребността му от такава била оценена на 14 точки, уточни Кацаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР