Бившият главен редактор на Актуални предавания в bTV Валя Гиздарска

...
Бившият главен редактор на Актуални предавания в bTV Валя Гиздарска
Коментари Харесай

Валя Гиздарска става програмен директор на БНТ

Бившият основен редактор на " Актуални излъчвания " в bTV Валя Гиздарска е назначена за програмен шеф на Българската национална телевизия.

Решението беше оповестено във вторник от Българска национална телевизия.

Гиздарска е един от най-опитните продуценти в националните медии в страната през последните 20 години.

Кариерата ѝ стартира в Нова ТВ като кореспондент, редактор и водещ. През 2001 година тя е основен редактор на утринния блок " Здравей, България ", до момента в който той се водеше от Милен Цветков.

По-късно тя стана виновен редактор на новините на Нова ТВ, а от 2006 до 2007 още веднъж продуцираше утринния блок с Георги Коритаров и Лора Крумова.

През 2009 година Валя Гиздарска стана основен редактор на " Нека приказват " по bTV, като през 2014 стартира да дава отговор и за останалите настоящи излъчвания като " Тази заран ", " Лице в лице ", " 120 минути " и други

Тя си потегли от bTV при започване на 2021 година, малко откакто Венелин Петков беше заменен от Антон Хекимян.

В последните години тя е била медиен съветник на словенската Planet TV е основател на утринния блок – „ Jutro na Planetu “, както и съветник на специфични изборни студиа на малкия екран. От април 2023 година до момента беше шеф на Новините на Bulgaria on Air.

В известието от Българска национална телевизия генералният шеф Емил Кошлуков декларира, че е " значимо присъединението на персони с потвърдени качества, опит и визионерско мислене ".

" „ Българска национална телевизия има голям капацитет, който можем да развием. Аз съм отборен състезател и мощно имам вяра, че дружно с експертите тук и страхотните студиа ще надградим постигнатото за една още по-модерна и умна телевизия “, споделя Валя Гиздарска.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР