Бившият главен прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлината на

...
Бившият главен прокурор Никола Филчев отдавна е извън светлината на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Филчев закъса с краката, прави хербарий

Бившият основен прокурор Никола Филчев от дълго време е отвън светлината на прожекторите, въпреки че продължава да е член на експертния съвет на сегашния си правоприемник Иван Гешев. Lupa.bg научи от свои източници в юридическите срещи, че ексцентричният професор по наказателно право го е закъсал със здравето и рядко напуща дома си.

Филчев от години имал проблеми с краката, които напоследък много се задълбочили с напредватено на възрастта. Почти 75-годишният мустакат познавач по правна просвета от дълго време бил съветван да се подложи да фрапантна интервенция за промяна на стави, само че твърдо отказвал да ляга под ножа.

Някогашният началник на родните прокурори напълно е лимитирал контактите си с външния свят. Излизал един път седмично по служебни срещи, а в дома му го посещавала само стара жена, която оказва помощ в семейството.

Синът на Филчев, Ангел (Ейнджъл) Борисов не живее в България към този момент второ десетилетие. Той напусна страната още като възпитаник, когато баща му заемаше един от най-важните постове в страната. Тогава се шушукаше, че Никола самичък е изтеглил отрочето си в Швейцария, защото младежът е бил заплашван с похищение, с цел да се реализира политически напън върху баща му.

Иначе Филчев работи по следващия учебник по наказателно право и отглежда цветя. Той е прочут обожател на хербариите и подрежда витрини със сухи растения с голямо наслаждение. Колекционира и други естествени хубости - камъчета и мидички от Черно море. Посещавал постоянно и спа процедури, с цел да облекчи болките в колената си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР