Бившият главен прокурор Никола Филчев коментира в сутрешния блок на

...
Бившият главен прокурор Никола Филчев коментира в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Никола Филчев: Полфрийман е освободен необосновано

Бившият основен прокурор Никола Филчев разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия освобождението на Джок Полфрийман, връзките сред Цветан Цветанов и Бойко Борисоя, номинацията на Иван Гешев за основен прокурор и даде оценка на работата на Сотир Цацаров.
" Ако не беше Борисов, Цветанов щеше да мести в този момент гиричките в някой физкултурен салон. Иначе Цветанов се разви и израсна, основал е център за евроатлантически разбори, а някои считат, че е по-добре да направи физкултурен център ". Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният основен прокурор Никола Филчев.
" На Цветанов хората няма да му простят това, че до момента в който беше вътрешен министър ставаше и по малкия екран сочеше заран с пръст кой е нарушител, кой какво е направил. Той е унищожил орисите на доста хора – и имуществото им унищожено и така нататък, а това не се не помни ", добави Филчев.
Според някогашния основен прокурор решението за условно предварително освобождение на Джок Полфрийман е голословно и е взето от противозаконен състав.
" Хората недоволстват по две аргументи. Това решение е сложено от противозаконен състав, който е преднамерен, заинтригуван от изхода на делото. И второ - тъй като по своето наличие решението опонира на закона ". Така Филчев разяснява реакцията против условното предварително освобождение на Джок Полфрийман.
Бившият основен прокурор счита, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е " голословен ".
" Знам какво е арбитър. Знам какво почитание изискуем на съдията. Знам разликата сред прокурора и съдията. Прокурорът желае, съдията дава. Но в това време знам, че съдията би трябвало да съблюдава закона ", добави Филчев.
Бившият основен прокурор акцентира, че арбитър Калин Калпакчиев е бил отличен като " Човек на годината " от Български хелзински комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в категорията.
Филчев обвърза недоволството против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор с " клеветническата акция " по отношение на самия него(Филчев).
Никола Филчев даде позитивна оценка за мандата на Сотир Цацаров.
" Смятам, че той работи сполучливо през този мандат. Отличен правист. С познаване на законодателството. Отстояваше ползите на закона. Ще остави едно име на виновен човек в историята на прокуратурата. "
В разбора си за прехода Филчев сподели, че идеологията, икономическият демократизъм на Иван Костов, който се свежда до това да оставим всичко на пазарната стопанска система, да няма правила, „ това се провали ”. Но през днешния ден стана ясно, че единствено страната подсигурява справедливостта в обществото и това ще бъде главно състояние, към което ще се развиват идеологиите в XXI век, а не толкоз идеологията на класовото общество, сподели още Филчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР