Бившият главен изпълнителен директор на Twitch Емет Шиър заема същия

...
Бившият главен изпълнителен директор на Twitch Емет Шиър заема същия
Коментари Харесай

Емет Шиър поема ръководния пост в OpenAI, Сам Алтман отива в Microsoft

Бившият основен изпълнителен шеф на Twitch Емет Шиър заема същия пост в OpenAI след изненадващото премахване на Сам Алтман.

Това удостовери CNBC, откакто по-рано новината беше обявена от The Information и Bloomberg. 

Според осведомен източник на CNBC, поискал анонимност, полемиките са поверителни. Говорител на OpenAI не отговори на запитването за коментар.

Това е следващ поврат след безредния уикенд в един от най-известните стартъпи за изкуствен интелект на планетата.

Бордът на OpenAI разгласи късно в петък, че отстранява Алтман и го заменя краткотрайно с софтуерния началник Мира Мурати.

В известието беше декларирано, че Алтман " не е бил поредно прям в връзката си с борда ".

Малко след оповестеното решение, група вложители, в това число Microsoft, Tiger Global, Thrive Capital и Sequoia Capital, стартира да работи за анулация на този ход. Нито една от тези компании обаче не е в борда на шефовете и не е била известена за решението.

В обява в X (Twitter), късно вечерта в събота, Сам Алтман написа: " Толкова доста обичам екипа на Openai ". Мурати беше един от многото чиновници на OpenAI, които реагираха на обявата със сърце.

i love the openai team so much
— Sam Altman (@sama) November 19, 2023 Емет Шиър се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Twitch, услугата за лъчение онлайн, която в този момент е благосъстоятелност на Amazon, през март тази година.

През 2007 година той е един от съоснователите Justin.tv, предходник на Twitch.

Бил е сътрудник в акселератора за стартъпи Y Combinator, който Сам Алтман управляваше преди да се причисли към OpenAI.

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…
— Satya Nadella (@satyanadella) November 20, 2023 Междувременно, основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела съобщи, че отстранените изпълнителни шефове на OpenAI Сам Алтман и Грег Брокман ще се причислят към Microsoft, с цел да управляват нов екип за проучвания на усъвършенствания изкуствен интелект.   Надела удостовери и обявеното предопределение на Емет Шиър за нов основен изпълнителен шеф на OpenAI, като съобщи, че " чака с неспокойствие да се запознае с Емет Шиър и новия управителен екип на OAI и да работи с тях ", заяви Reuters.

first and last time i ever wear one of these pic.twitter.com/u3iKwyWj0a
— Sam Altman (@sama) November 19, 2023 В неделя Сам  Алтман разгласява своя фотография в X, на която носи бадж за посетител на OpenAI, с надпис: " За първи и финален път нося такава. " В обособена обява той показа известието на Сатя Надела с коментар " задачата продължава ".
 

OpenAI пусна чатбота си ChatGPT в края на 2022 година и с това се трансформира в софтуерен водач, най-много в областта на технологиите, задвижвани от изкуствен интелект.

Сам Алтман ръководеше компанията от 2019 година насам и изпълняваше функционалностите както на върховен началник на бързо разрастваща се компания, по този начин и на обществено лице на проучванията и създаването на артикули в региона на изкуствения разсъдък.

За разлика от множеството стартъпи в Силициевата котловина OpenAI не беше структурирана като типична корпорация с огромни елементи от капитала, следени от създателите.

По-скоро тя беше част от организация с нестопанска цел, която беше основана през 2015 година

Бордът на шефовете управлява нестопанската организация, която " работи като повсеместен управителен орган за всички действия на OpenAI ", съгласно обявата в блога от петък.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР