Бившият германски национал Месут Йозил приключи състезателната си кариера, обяви

...
Бившият германски национал Месут Йозил приключи състезателната си кариера, обяви
Коментари Харесай

Месут Йозил окачва бутонките

Бившият немски национал Месут Йозил завърши спортната си кариера, разгласи пресата в Турция.

Според журналиста Якуп Чънар от вестник Фанатик 34-годишният полузащитник е прекратил в петък контракта си с Истанбул Башакшехир и няма да си търси нов клуб. Той е уведомил за решението съотборниците си.

Йозил, който през 2014 година завоюва международната купа по футбол с Германия, прекара единствено половин година в Истанбул Башакшехир. Той мина в отбора през лятото, само че изигра едвам седем мача във всички шампионати.

Неговата кариера потегли надолу през 2020 година, когато бе замразен на пейката от новия управител на Арсенал Микел Артета. През януари 2021 година плеймейкърът мина в турския Фенербахче със свободен трансфер, където записа 37 мача за година и половина.

Най-добрите си дни на футболния терен Йозил прекара в Реал Мадрид и Арсенал, като в с испанския клуб една купа и една купа на страната сред 2010 и 2013 година, а с Арсенал подвигна три пъти купата на Англия сред 2013 и 2021 година.

За националния тим на Германия Йозил игра сред 2009 и 2018 година година. Той записа 92 мача с 23 гола, като с изключение на международната купа в Бразилия завоюва и бронзов орден от Мондиала в Южна Африка през 2010 година.
 Месут Йозил ще се подложи на тежка интервенция
Месут Йозил ще се подложи на тежка интервенция

Заради проблемите си с гърба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР