Бившият германски канцлер Ангела Меркел защити политиката си спрямо Русия,

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел защити политиката си спрямо Русия,
Коментари Харесай

Меркел нямала власт да повлия на Путин

Бившият немски канцлер Ангела Меркел отбрани политиката си по отношение на Русия, предхождаща февруарската инвазия на Владимир Путин в Украйна. В изявление за Spiegel тя съобщи, че в края на мандата си била изчерпала властта, нужна с цел да се повлияе на съветския президент. Меркел разкри, че се е пробвала да свика „ европейски формат на диалози “ с Путин и с френския президент Еманюел Макрон през лятото на 2021 година – след срещата на съветския държавен глава с Джо Байдън. " Но нямах властта да реализира своето ", сподели тя. " Наистина всички знаеха: през есента тя ще си отиде ".

След четири мандата като канцлер Меркел напусна поста през декември 2021 година Последно посети Москва през август предходната година. „ Усещането беше доста ясно – във връзка с властовата политика – ти си свършена “, установи тя, тълкувайки отношението на руснаците по отношение на нея. „ За Путин единствено властта е от голяма важност “. Знаменателно е, че за последната им среща Путин е довел със себе си външния министър Сергей Лавров. Преди това двамата с Меркел са се срещали на четири очи, отбелязва тя. Относно нашествието на Русия в Украйна, предшествано от седмици на масирано военно скупчване по границите - мнозина настояват, че Меркел и други водачи на Европейски Съюз е трябвало да възприемат по-твърд метод към Кремъл още тогава. Експертът по външна политика в нейната Християндемократическа партия (ХДС) - депутатът Родерих Кийзеветер, е измежду тези, които споделят, че тя е знаела, че Путин се пробва да раздели и отслаби Европа, само че е считала, че " меката мощ " е верният метод. Преди нашествието Кийзеветер твърдеше, че Германия е прекомерно подвластна от съветския газ. В изявлението за Spiegel Меркел съобщи, че нейната позиция във връзка с Украйна по време на мирните договаряния в Минск е дала на Киев време да се отбрани по-добре от съветската войска. В беларуската столица беше реализирано съглашение за преустановяване на огъня след анексирането на Крим от Русия през 2014 година и по време на нейната война в Донбас. Но основните точки, в това число разоръжаването и интернационалното наблюдаване, не бяха изпълнени.

Затова някогашният канцлер счита, че нахлуването на Путин в Украйна не може да се дефинира като изненада. „ Не беше изненада. Споразуменията от Минск бяха потъпкани “, сподели тя. Ангела Меркел съобщи още, че не съжалява, че е напуснала поста си през декември. Причината е, че е считала, че нейното държавно управление не е съумяло да реализира прогрес освен по отношение на рецесията в Украйна, само че и по споровете в Молдова, Грузия, Сирия и Либия, в които взе участие Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР