Бившият генерален директор на Роскосмос“ - руската държавна компания, отговаряща

...
Бившият генерален директор на Роскосмос“ - руската държавна компания, отговаряща
Коментари Харесай

Рогозин изпрати парче от шрапнел на Макрон: „Ще си платите за това“

Бившият общоприет шеф на „ Роскосмос “ - съветската държавна компания, отговаряща за галактическите полети и галактическите проучвания - и някогашен заместител министър-председател на съветското държавно управление Дмитрий Рогозин, изпрати парче шрапнел, извадено от тялото му, на френския дипломат на президента Еманюел Макрон в Москва, като съобщи, че е бил улучен от френска гаубица CAESAR в окупирания Донецк и че Франция ще заплати цената за това, заяви „ Паризиен “.

" Неотдавна бях тежко ранен вследствие на гнусна терористична офанзива в Донецк. Само с помощта на огромното умеене и самообладание на съветските военни и цивилни лекари още веднъж съм жив и съвсем здрав. В този плик, дружно с писмото ми, виждате откъс от шрапнел, изстрелян от френска 155-милиметрова самоходна гаубица CAESAR. Той мина през дясното ми рамо и се заби в петия шиен прешлен, единствено на милиметър от това да ме убие или да ме направи имобилен. Този снаряд, изстрелян от френска гаубица, умъртви двама мои млади другари, оставяйки съпругите им вдовици, а децата им - сираци. Тези момчета ме придружаваха по време на пътуването до Байконур. Сега те са убити от оръжия, доставени от вашата страна на Украйна ", се споделя в съпътстващото писмо.

Рогозин съобщи, че " стотици хора " са били убити в Донбас от " френски оръжия и френски наемници ".

Бившият началник на „ Роскосмос “ написа още на посланика: " Френските управляващи предадоха правилото на великия Дьо Гол и трансфораха Франция в една от най-кръвожадните страни в Европа ", „ Франция " се подчини на диктата на Вашингтон и се трансформира в марионетна страна ".

" Господин дипломат “, продължава Рогозин в писмото си, оповестено в канала му Telegram, „ какво прави Франция, какво вършиме Вие в спора, който западните политици разпалиха сред славянските нации? Надявам се, че разбирате степента на персоналната си отговорност за тези убийства! Вие сте извънреден и акредитиран представител на Петата република, вие отговаряте за това. Моля парчето, което хирурзите извадиха от гръбначния ми дирек, да бъде предадено на френския президент Еманюел Макрон. И също по този начин му кажете, че никой няма да избяга от отговорност за военните закононарушения, осъществени от Франция, Съединени американски щати, Англия, Германия и други страни от НАТО в Донбас. Жалко за всички жертви, окачени като титли на шията Ви, както и за появяването на фашистка Украйна на картата на Европа ".

Дмитрий Рогозин беше ранен в следения от Русия Донецк на 21 декември по време на обстрела на хотел " Шеш Беш ". Съобщава се, че той е чествал рождения си ден там. Рогозин бе приет в болница с огнестрелна рана: както оповестяват медиите, железен откъс с размери 8×6 милиметра е влезнал над дясната лопатка наоколо до гръбначния дирек. По-късно Рогозин бе откаран в московска болница и бе опериран. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР