Бившият футболист на Левски Емил Спасов коментира пред Тема спорт

...
Бившият футболист на Левски Емил Спасов коментира пред Тема спорт
Коментари Харесай

Легенда на Левски: Нещата с Юнайтед груп са пред успешно финализиране

Бившият футболист на Левски Емил Спасов разяснява пред " Тема спорт " последните вести към " сините ". Той показа мнението си за възможна договорка с " Юнайтед Труп " и какво ще донесе тя за клуба от " Герена ". Славният нападател на столичани приказва за играта на отбора в последните мачове и идните конфликти с Лудогорец в шампионата и Купата на България.

Г-н Спасов, по какъв начин ще коментирате последните събития на " Герена " и информациите, че " Юнайтед Груп " ще вземе мажоритарния пакет акции на клуба?

- Не съм участвал на Общото заседание и не мога да приказвам с детайлности, само че от това, което чувствам, е, че в най-скоро време ще има някаква изясненост, и то в позитивна посока. Това, което долавям е, че нещата с " Юнайтед Груп " са пред завършване, и то към сполучлив край. Дано това се случи, тъй като не е загадка, че обстановката, каквато е в този момент в Левски, не може да продължава. Рано или късно нещата ще отидат към неприятен край, в случай че не се получи такава развръзка, в случай че няма някакви по-сериозни доходи. Вече няколко месеца от " Юнайтед Груп " демонстрираха сериозен интерес, дадоха изказване и се срещнаха по какъв начин стоят нещата в клуба. Доколкото знам, инспекциите са завършили и е въпрос на малко време развръзката да завърши с позитивен край. Това пролича и в изявлението на Наско Сираков, въпреки и с недомлъвки. Каза, че е пред завършване на нещо хубаво и огромно. Дано да се получи, тъй като виждате какъв брой време е вървене по тъгите. Вече не е по силите на управлението, които поставят доста старания и им прави чест, само че ситуацията не е от най-хубаво естество. Бяха малко на мускули последните месеци, както и напролет, и в един миг се получи срив.

Как ще коментирате и информациите за проблем и напрежение сред Наско Сираков и Станимир Стоилов?

- Всеки има право да изрича мнението си. Лично аз не виждам да има напрежение сред двамата. Не мога да кажа това. Трябва да имаме вяра на тях, а не на слуховете. Щом споделят, че няма такова нещо, значи е истина. Всичко това са спекулации и провокации от други клубове, които не са на равнището на Левски. Отново се пробват да всеят ужас, само че няма да им се получи.

Кой е най-големият проблем за Левски сега? Може би задълженията към Национална агенция за приходите или виждате нещо по-сериозно?

- Пак ще се повторя, само че без привличането на сериозен спонсор нещата стават доста комплицирани. Разсрочват се тези задължения, само че те би трябвало да се заплащат и в един миг може да се стигне и до най-лошото. Да се надяваме, че всичко, което загатна Наско Сираков, ще приключи с добър резултат за бъдещето на Левски и всичко да се оправи.

Сините отнесоха доста рецензии в последните мачове. Как ви се вижда играта на отбора?

- Левски не играе по никакъв начин неприятно, даже се показват доста добре. Лично аз съм удовлетворен от това, което тимът демонстрира, като се изключи завършващата фаза, където нееднократно и два пъти съм посочвал слабостите. Отборът няма човек, който да приключва офанзивите, и хората, които работят в предни позиции, не са от някаква екстра класа да вкарат два гола от три положения. За страдание се събраха доста пропуски, които въздействат отрицателно върху психическата конфигурация на тима. Всеки мач като се изключи последния против Вихрен (4:1) изпускат доста преференциални положения и във футбола, когато не вкарваш, ти вкарват. Получават се обрати, както бе против Славия, макар че Левски имаше няколко преференциални положения, откакто поведе в дуела. Можеше да удвоят и утроят преднината си, не съумяха и получиха обикновен гол след груба неточност в отбраната. Разбира се, че се случва това и на най-големите тимове. Но психически не устояха, получиха втори гол и изгубиха мача. За страдание се случи още веднъж със Славия и се получи поредност от такива неудачи. Мисля, че тимът има бъдеще, не играе неприятно и съставът е добър. Да, липсват му една или две основни фигури и почтени заместници, които да поддържат фронта, само че голаджии и централни нападатели се търсят в целия свят. Особено когато не разполагаш с доста средства. Чудо е, като се откри подобен. Да се надяваме, че всичко ще си пристигна на мястото, когато се намерят вложители, които да допринесат за по-доброто бъдеще на клуба.

Какви са упованията ви от идните мачове с Лудогорец в шампионата и Купата на България?

- Последните мачове минаха под диктовката и доста положителната игра на Левски. Надявам се сините да се показват на равнище. Срещу Лудогорец постоянно се показват добре, и то изключително в последните дуели. Спечелиха значими победи, а в другите мачове играха равностойно. Получиха се доста хубави срещи и нека в идните да стане отново по този начин. Разбира се, че притискам палци Левски да победи, изключително в мача за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР