Бившият футболист на Левски Емил Ангелов коментира пред Gerena.bg представянето

...
Бившият футболист на Левски Емил Ангелов коментира пред Gerena.bg представянето
Коментари Харесай

Бабангида: Не е нормално Левски да бъде зависим от Уелтън

Бившият футболист на Левски Емил Ангелов разяснява пред Gerena.bg представянето на отбора през есента. Бабангида, както е прочут измежду почитателите, сложи оценка на тима и какви цели би трябвало да преследват сините напролет. Той разяснява и зависимостта на столичани от Велтон.

Г-н Ангелов, каква оценка ще дадете за представянето на Левски през есента?

- Избягвам да върша оценки, тъй като си има управление, треньори и хора, които се занимават с тима. Сините започнаха извънредно добре сезона, с доста положително движение, себераздаване и се стигна до травмата на Велтон. Дотогава в действителност не мислех, че един човек може да направи голямата разлика в един групов спорт. Виждали сме го с други звезди, като Меси и Роналдо, само че не го поставям в техния сан. Видя се, че до неговата контузия тимът играеше добре, той искаше и всички най-интересни неща ставаха от неговото крило, само че откакто се контузи, започнаха да лъкатушат. Имаха проблеми и в двете етапи на играта, както и физически. Това ми направи усещане, изключително на мача с Хебър за купата. Сините бяха под равнището си. Всички тимове имат един голям почит към Левски и нещата бяха съвсем подготвени, с цел да продължат в шампионата. Всичко това си зависи и от футболистите, от техните качества, с каква душeвност разполагат, тъй като в случай че при резултат 1:1 променяш настройката, всичко потегля надолу. В 90-ата изравняваш и след 2 минути допускаш гол... Това ми подсказва, че до такава степен стигат нещата - душевен стартира да пада тимът. Оттам нататък към този момент се скъсаха нещата, само че приключиха годината с победа над Ботев Враца. Това не е равнището, което би трябвало да се вижда в Левски. Но си зависи от футболистите. Дали желаят да се развиват нагоре, да печелят пари, а от " Герена " едва ли ще намерят по-голям трамплин.

Каква би трябвало да бъде задачата за Левски напролет?

- Най-важното нещо е Левски да играе за публиката и за личното си име, а направи ли го, то непроменяемо идват и резултатите. Вторият полусезон би трябвало да се преборят със противниците и с новите попълнения, които са набелязали да вземат. Говорил съм с хора от управлението и ще се вземат футболисти, и то качествени. Трябва да завоюват място за присъединяване в евротурнирите. Това е най-важното нещо на този стадий. След Нова година за първенци става по-сложно. Много е огромна разликата, само че нищо не е изгубено, тъй като във футбола сме виждали всичко. Цел номер едно е да се цялостни стадионът и хората да се радват.

Нормално ли е сините да са подвластни от един футболист в лицето на Уелтън?

- Разбира се, че не е обикновено. Футболът е групов спорт. Да, в дадени моменти един състезател изпъква, т.е. в тази ситуация Уелтън. Прави го, тъй като зад тила му момчетата играят добре. За мен най-важното нещо във футбола е да имаш едно ядро от 4-5 души, които притежавахме по наше време. Мъри Стоилов споделяше - " да дърпаме каруцата, а другите се возят откъм гърба " и т. н., само че идва и моментът, в който падат от каруцата и идват други хора, които да я дърпат. Знаем, че няма по какъв начин всички 11 души на терена да са на топниво. Моето мнение е, че с един футболист изрично нищо не става. Смея да настоявам, че най-важното нещо е да имаш синята аудитория зад тила си. Тогава можеш да надскочиш себе си.

Как може да се построи добър тим в Левски?

- Много зависи от работата на треньора. По моето време, когато Мъри Стоилов стартира в Левски, той остави мен и още двама-трима от предходния тим на Георги Василев и Андрей Желязков. Сам си избра играчите и видяхте какви триумфи се реализираха. Вдъхвахме огромен почит в останалите тимове и не желаеха да играят против нас. Много ми се искаше тогава да го имаше хегемонът Лудогорец, с цел да забележим кой кой е. В последната година и половина само сините се опълчиха на разградчани, и то с първокласен футбол. След това стана един спад с напускането на Мъри. Но това бе обикновено и поради разделянето, което се получи.

Какво е мнението ви за единствените нови през лятото Дарлан и Хасими Фадига?

- Дарлан има положителни качества в средата на терена. Не споделям, че Фадига не има такива. Има отлична физика, бори се по терена, само че се вижда, че има още неща да почисти, с цел да е на равнището на Левски. Бразилецът има добра техника и взор, само че за мен е доста слаб физически. Трябва да работи още. Който ги е докарал, би трябвало да си носи следствията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР