Бившият футболист на Левски Димитър Телкийски коментира пред “Тема спорт”

...
Бившият футболист на Левски Димитър Телкийски коментира пред “Тема спорт”
Коментари Харесай

Любимец на Сектор “Б”: Не виждам прогрес в играта на Левски

Бившият футболист на Левски Димитър Телкийски разяснява пред “Тема спорт” протичащото се в синия клуб. Той показа мнението си за миналото постоянно дерби и съобщи, че отборът би трябвало да построи образ, с който да може да гони още веднъж купата. Бившият полузащитник бе част от приказката, която написа тимът, воден от Станимир Стоилов преди повече от 10 години, и добре знае по какъв начин се печелят трофеи и купи.

Г-н Телкийски, в края на седмицата започват плейофите. Какви са упованията ви за представянето на Левски в тях?
– Какви да са упованията – купа надали към този момент ще се гони, като се има поради точковото закъснение от първите два тима в класирането. Доста време Левски е надалеч от първото място и в този момент не виждам нещо по-различно от това, което се случва през последните години.

Сините започват против Берое. Заралии на два пъти спираха Левски през този сезон и в двата им мача преди този момент приключиха при нулеви равенства…
– Хубавото е, че в плейофите ще се получат оспорвани и забавни мачове. В горната шестица са доста изравнени силите, като изключим борбата за първото място. Надявам се да се получат завладяващи дуели и да станем очевидци на по-добър футбол. Дано се избегнат неприятните неща от последните няколко кръга, когато се разиграха борби сред Лудогорец и ЦСКА отвън футболния терен. Но несъмнено ще бъде мъчно на Левски против Берое, тъй като старозагорци имат първокласен състав.

Левски загуби безконечното дерби от ЦСКА. Какъв е вашият коментар за миналия дуел сред сини и червени?
– С оглед на наводнения терен на стадион “Васил Левски” не можем да си създадем някакви подробни заключения за положението на двата тима. Залагаше се на повече битка в центъра на терена. Не можахме да забележим доста футбол поради тежкия терен. Той отсъстваше.

Късметът ли покри ЦСКА, или армейците бяха по-добрият тим в мача?
– Не, за шанс или по-добър тим няма какво да разясняваме. Беше ясно, че попадение може да падне само след статично състояние. Просто теренът и времето предразполагаха за подобен сюжет. Фернандо Каранга бе на вярното място и осъществя. Мога да кажа единствено, че в този мач имаше доста битка.

Прави ли ви усещане някой от привлечените нови футболисти в Левски от началото на полусезона?
– Какво да ви кажа? В последно време толкоз доста футболисти се притеглят в Левски, че таман им запомниш имената, и те си потеглят, а на тяхно място се притеглят нови. Нужно е най-малко една или година и половина да остане футболист в тима, с цел да може да добием по-добри усещания за него. От един или два мача няма по какъв начин да си вършим генерални заключения. Има и такива, които вършат положителни усещания от толкоз дуели, само че ние толкоз сме занижили критериите си, че от няколко положителни отигравания надали не към този момент го дефинираме като страховит футболист.

Може би Паулиньо се приспособява най-добре. Бразилецът играе на вашата позиция. Какви са наблюденията ви върху представянето му?
– Да, изигра мощни мачове, само че аз съм на мнение, че би трябвало да направи поредност от такива срещи, с цел да кажем, че става за Левски и е първокласен футболист. Макар че играчите, които в този момент пристигнаха на „ Герена”, имат положителни визитки, като погледнем на хартия, само че те би трябвало да се потвърдят в Левски. А не от един или два мача да ги дефинираме като някакви звезди.

Габриел Обертан към този момент от няколко месеца е в Левски. Успява ли да разкрива качествата си или към момента е във формата си от първия полусезон, когато разочарова с представянето си?
– Отборът е толкоз надалеч от първите места, че надали някой от футболистите демонстрира максимума от опциите си. Трябва първо да заиграят като тим, а по-късно като единици.

Забелязвате ли към този момент смяна в играта на Левски под управлението на Делио Роси, откакто през есента бе подложен на критика, че практикува прекомерно отбранителен жанр?
– Не виждам някакъв напредък в играта на тима от началото на пролетния полусезон. Но това е, нищо по-различно от последните години. Радваме се, че отборът позволява малко попадения, само че в това време мъчно основава обстановки за реализирането на голове. От последните години се е запазило това нещо.
Освен още две издания на безконечното дерби предстоят и също толкоз полуфинални конфликти в шампионата за Купата на България.

Има ли сили Левски да завоюва трофея?
– Силно се надявам, че тази разлика в класирането в Първа лига може да освободи душевен футболистите на Левски и да заиграят по-спокойно, да разпрострат своя капацитет и да зарадват многочислените почитатели на тима. А те в действителност обичат тима. Към това би трябвало да се стремят футболистите.

От началото на годината непрекъснато се разискват изтичащите контракти на основни футболисти в отбора. Божидар Митрев преподписа своя договор, само че Роман Прохазка и Васил Панайотов към момента не са. Трябва ли да се направи всичко належащо те да бъдат арестувани в Левски?
– Не знам каква е тъкмо обстановката с тях. Далеч съм от кухнята на тима. Не съм сигурен дали и Роман Прохазка желае да остане в клуба. Нямам визия какво е ситуацията и ние единствено можем да гадаем сега. Ръководството знае най-добре и те ще преценяват по какъв начин ще действат.

Отново ще се мисли за идния нов сезон. Трябва ли да бъде гласувано доверие на старши треньора Делио Роси и да бъде отракан съставът?
– Далеч съм от това да подлагам на критика Делио Роси или някой различен в клуба. Въпросът е, че Левски, в случай че желае да е първи и да завоюва купата, би трябвало много неща да се трансформират. Както бе преди години и сините постоянно се бореха за всички титли. Първо тимът би трябвало да има образ, който да отстоява всеки мач и да демонстрира стила, който желаят най-много почитателите. Това би трябвало да има, с цел да гони задачите си.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР