Бившият футболен национал Станислав Ангелов коментира управлението на Българския футболен

...
Бившият футболен национал Станислав Ангелов коментира управлението на Българския футболен
Коментари Харесай

Станислав Ангелов пред БНТ: БФС трябва да е в тясна колаборация с държавата

Бившият футболен национал Станислав Ангелов разяснява ръководството на Българския футболен съюз (БФС), ролята на страна в спорта, положението на националния тим и връзката сред професионалния и аматьорския футбол в изявление за предаването " Арена спорт ".

Бившяит състезател на Левски се надява хегемонията на Лудогорец в Първа лига да бъде прекратена.

" Стискам палци на Лудогорец в Европа, само че не съм ги гледал. Черно море ще ги забележим след зимата. Свикнали сме да гледаме страхотни аномалии в българския футбол. Променят се и фрагментите в самите клубове. Понякога подготовките не са сполучливи. Почивката, която следва, ще е значима за Черно море. Трябва всеки тим да има равни шансове да става първенец. Време е хегемонията да бъде прекратена ", показа той.

Директорът на ФК Левски Ръковски твърди, че футболната общност би трябвало да поддържа новото управление на БФС. В противоположен случай той ще бъде подложено на критика, както настоящето.

" Кои сме ние да оценяваме Боби Михайлов? Направи хубави неща, само че евентуално би трябвало смяна, с цел да продължим да надграждаме. Важно е да не се унищожи това, което той направи, тъй като има конструкция и организация. Няма политическа и държавна интервенция в спорта. Затова са окаяни резултатите. Ако не поддържаме новото управление, отново няма да имаме футбол. Няма по какъв начин да имаш народен тим, без да имаш футбол ", счита той.

Столичанинът чака Изпълкомът на БФС да добие по-важна роля, спрямо президента на централата. Според него управническата конструкция на БФС би трябвало да се базира на построеното от Борислав Михайлов и екипа му.

" БФС се ръководи доста еднолично. Прекалено значима е фигурата на президента. На идващите избори това ще се промени. Футболът е въплъщение на страната. Проблемите и измененията не са доста. Много са насложени във времето. С няколко промени ще тръгне в позитивна посока. Убеден съм, че БФС няма повече да се ръководи по този начин. В Изпълкома ще влязат разнообразни хора с разнообразни кандидатури. Надявам се да са футболно насочени и да не са тясно свързани с професионалния футбол ", добави той.

Станислав Ангелов твърди, че футболистите от неговото потомство предизвикат разделянето и разногласието за управителните позиции в БФС.

" Без значение е кой ще е президент на БФС, в случай че се сътвори Изпълком, който да взима решенията. Мен не ми пречи Боби Михайлов. Човекът може да бъде потребен със своите контакти в чужбина. Това разделяне мен доста ми тежи. Разделението го започнаха футболистите от моето потомство. Трябваше те да си вкарат хора в Изпълкома и на идващия Конгрес умерено да ръководят, без да се постанова дивотията. Не се знае по какъв начин ще се организира идващия конгрес. Нещата отново се забатачват, в случай че има обжалвания. Това води до страдалчество за нашите деца. Промяната би трябвало да се случи с разговор, а не с експанзия ", безапелационен е той.

Според него националният тим е на прав път, след треньорската рокада.

" Казах ви, че с Младен Кръстаич няма да станат работите. Илиан Илиев има много положително наблюдаване върху всички играчи в шампионата. Адмирирам го, че се нагърби с тази тежка задача в този тежък миг. Играхме добре, само че нямахме шанс. Въпросът е да има последователност. Илиан Илиев постанова младите, а това ще е прелестно за в бъдеще. Трябва да поддържаме един план с ясна визия. Лидерът на един тим е треньорът. Футболистите би трябвало да го слушат и да го избутат напред като водач ", има вяра той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР