Бившият френски президент Никола Саркози е пряк съучастник в дългогодишните

...
Бившият френски президент Никола Саркози е пряк съучастник в дългогодишните
Коментари Харесай

Подоляк: Саркози е съучастник в престъпленията на Путин

Бившият френски президент Никола Саркози е директен съизвършител в дългогодишните закононарушения, които Русия прави в Украйна.


Това съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в X.

В изявление за " Лю Фигаро " някогашният президент изиска да бъдат реализирани " взаимни отстъпки ", с цел да се постави завършек на войната, стартирана от Русия против Украйна. Според някогашния резидент на Елисейския замък Крим е бил съветска територия до 1954 година, а болшинството от жителите на Крим " постоянно са се чувствали като руснаци ", факт, който слага " всяка стъпка обратно " в съпоставяне със сегашната обстановка - или окупацията на Крим - като " илюзорна ".

Освен това Саркози предложи провеждането на " референдум под строгия надзор на интернационалната общественост ", с цел да се " утвърди обстановката ", която се следи сега на полуострова.


Според Подоляк,думите на Саркози за следващ път разкриват една от аргументите за войната, която се води през днешния ден, а точно насърчаването от страна на западните водачи на незаконните проекти на Владимир Путин да завзема непознати земи.

" Насърченията на Саркози съставляват директно съучастничество в едно отдавнашно закононарушение. Не можеш да насърчаваш нарушители с изречения като " територия против мир ", " добави Подоляк. Президентският консултант означи, че няма " нови територии на Русия " и Москва няма право да организира по този начин наречените " референдуми ". " Освен това Крим и Донбас бяха и са част от суверенната територия на Украйна ", добави той.

" И затова единственият метод за действително прекъсване на войната е възобновяване на тези територии, с цел да се съблюдава интернационалното право. Което значи единствено едно: Русия би трябвало да загуби. По-малко провокации, по-малко спорни изказвания, по-малко тласъци за осъществяване на закононарушения ", заключи Подоляк. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР