Бившият френски президент Никола Саркози бе признат за виновен от

...
Бившият френски президент Никола Саркози бе признат за виновен от
Коментари Харесай

Никола Саркози получи 1 г. затвор за незаконно финансиране на кампанията си през 2012 г.

Бившият френски президент Никола Саркози бе приет за отговорен от апелативния съд в Париж в нелегално финансиране на акцията през 2012 година за преизбирането му. Той бе наказан на една година затвор, половината от която е условна, и която може да бъде изтърпяна посредством различни средства като носене на електронна гривна.
 
Саркози бе наказан на една година затвор през 2021 година, когато за пръв път бе приет за отговорен, само че присъдата бе отсрочена, до момента в който вървеше процесът по обжалването. Той постоянно е отричал обвиняванията, че партията му " Републиканците " е работила с компания за връзки с обществеността " Бигмалион ", с цел да скрие същинските разноски за акцията му - белязана от обилни шоу събития.
 
По време на чуването Саркози хвърли виновността върху някои членове от предизборния си екип. " Не съм избирал нито един снабдител, не съм подписал нито една оферта, нито една фактура ", съобщи той пред съда. Във Франция са въведени строги ограничавания за разноските за предизборни акции.
 
Прокурорите настояват, че компанията е издала фактура на " Републиканците ", а не на акцията, и че Саркози е похарчил 42,8 милиона евро за своята акция през 2012 година, което е съвсем два пъти повече от позволената сума.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР