Бившият финансов министър в първото правителство на ГЕРБ Симеон Дянков

...
Бившият финансов министър в първото правителство на ГЕРБ Симеон Дянков
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Готвят Симеон Дянков за управител на БНБ

Бившият финансов министър в първото държавно управление на ГЕРБ Симеон Дянков е готвен за шеф на Българската национална банка, разгласи в изявление за Нова телевизия депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Изборът на нов началник и двама подуправителя на централната банка е измежду първостепенните кадрови въпроси на четворната коалиция, свързани с изтеклите мандати в регулаторите.

Днес съдружният съвет се събира по отношение на избора на нов началник на Комисията за енергийно и водно контролиране, а процедурата за Българска народна банка към момента не е стартирала. В предходните два Народното събрание за шеф на Българска народна банка се спрягаше името на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ, само че публични кандидатури досега не са обявявани.

Йордан Цонев разгласи още, че до 1-2 месеца Движение за права и свободи ще внесе поредност от законови промени, в това число промени в конституцията, ориентирани към битка с корупцията. Конституционните промени щели да отговорят на условието на европейските институции за регламентирането на отчетност и следствие на основния прокурор.

Промени ще има и в други закони. Например в Закона за обществените финанси ще се ограничи опцията за преразпределяне на бюджетни средства с постановления на Министерски съвет.

Законодателните оферти на Движение за права и свободи щели да бъдат импортирани и от Делян Пеевски, тъй като той бил правист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР