Бившият финансов министър Асен Василев настоява да получи 250 000

...
Бившият финансов министър Асен Василев настоява да получи 250 000
Коментари Харесай

Искът на Асен Василев за клевета на Тошко Йорданов е за 1/4 милион лева

Бившият финансов министър Асен Василев упорства да получи 250 000 лева обезщетение от зам.-председателя на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той е завел непълен иск за 25 100 лева против Йорданов, обясниха от Софийския градски съд след въпроси на "Сега ". Василев твърди, че Йорданов му е предизвикал неимуществени вреди с оскърбителен изказвания, публикувани от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 година, а по-късно възпроизведени пред Нова тв на 31 юли и пред bTV на 9 август.

Василев разгласи желанията си да съди Йорданов предходната седмица поради изказванието му, че е откраднал интелектуална благосъстоятелност. "Завел съм иск против Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изказвания от трибуната на Народното събрание. Мястото, където разногласието ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние би трябвало да надмогнем междуличностните разлики с "Има подобен народ " и да създадем нещо свястно за България ", съобщи Василев пред Нова нюз.

През юли Йорданов съобщи от парламентарната естрада, че в предишното Асен Василев е откраднал интелектуална благосъстоятелност от компания и е бил наказан за това.

Йорданов разяснява през днешния ден желае на Василев. "За думите от трибуната бих го помолил да прочете член 69 от Конституцията ", сподели той, представен от "Фокус ". Този текст от главния закон обаче гласи, че "народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание ". Процесът, заведен от Василев, е цивилен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР