Бившият енергиен министър в кабинета Петков Александър Николов отхвърли твърденията

...
Бившият енергиен министър в кабинета Петков Александър Николов отхвърли твърденията
Коментари Харесай

Александър Николов: Офертата за танкерите не е просто оферта

Бившият енергиен министър в кабинета " Петков " Александър Николов отхвърли изказванията на служебния кабинет за безпорядък в енергетиката и дефицит на газ. Припомняме, че на и първото си решение - основаване на спешен щаб за решения в енергетиката, защото обстановката все още била на " безпорядък и съсипия ".

" Относно хаоса - представянето на офертата го има стенографирано в Министерския съвет. Второ - има рамков контракт, подписан с съответна компания. Трето - офертата не е оферта просто, тя е ангажираща ", изясни той. Посочи и името на компанията след пряк въпрос - " Шиние ".

Договорът е за седем карга. " Офертата е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я одобри или не. За трите карга има ангажимент, за четирите има разказан механизъм ", обясни Николов и прикани служебния министър да чете документите, които са оставени от предходното държавно управление.

Николов изясни и за какво държавното управление " Петков " не е подписало финално офертата - защото решението изисква еластичност и мислене за оптималната диверсификация. Правителството Петков не е желало да обвърза идната власт даже и тъй като в последващи интервали могат да се намерят по-добри предложения. Николов разясни, че търговете на ревитуса занапред предстоят и служебното държавното управление би трябвало просто да реагира.

За първото карго има открит слот. Може да се откри и за второто и третото до края на годината.

" За първото карго е взето решение, тъй като е скоро във времето. То е през месец октомври. Този
слот е обезпечен, само че напълно инцидентно - откакто е обяснено по какъв начин той да се заплати, дали да се вземе и така нататък и откакто има цялата връзка в " Булгаргаз " и БЕХ - решението още не е признато ", уточни той.

За второто и третото карго акцентира, че при диалог със служебния министър, му е споделил кои са неговите " сериозни " сътрудници от страните. " Това са Гърция, Азербайджан и Турция. За мое страдание - " мижав интерес " все още за това нещо ", изясни Николов.

Защо е тази липса на интерес към офертата, която оставя държавното управление, Николов изясни с " доста изказвания, че идващото държавно управление може да се оправи и да принуди Газпром да извършва контракта си ". Нещо, което съгласно интонацията на Николов, е доста малко евентуално.

Александър Николов прикани наследникът му, министър председателят и президентът да четат деликатно.
 Политическа партия:
Политическа партия: " Газпром " спря доставките за България, а кабинетът " Петков " откри по-евтин газ

Служебният кабинет трябвало да реши за втечнения газ

Той е безапелационен, че действително природния газ е подсигурен, остават сред 15 и 20 хиляди, които би трябвало да се обезпечат, само че това количество не е трагично. В момента " Чирен " се цялостно по-бързо спрямо минали години. Николов уточни обаче един сериозен миг - издаването на цялата документи за стартирането на газовата връзка с Гърция, по която ще получаваме цялостното количество азерски газ. Ако акт 16 не бъде публикуван в точния момент, то и танкерите няма да могат да бъдат разтоварени и да газът от тях да пристигна до България, защото потенциалът ще бъде още веднъж употребен от азерския газ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР