Бившият енергиен министър на БСП и настоящ висш функционер на

...
Бившият енергиен министър на БСП и настоящ висш функционер на
Коментари Харесай

В тандем с шефове на АЕЦ Овчаров прибрал 5 млн. евро от корупционни поръчки?

Бившият енергиен министър на Българска социалистическа партия и сегашен върховен функционер на социалистическата партия Румен Овчаров и двама някогашни шефове на АЕЦ " Козлодуй " – Иван Генов и Александър Николов, са координирали между тях вземането на комисиони. От това Овчаров е прибрал 5 млн. евро в офшорна сметка, обявиха от финансовото министерство на Съединени американски щати в петък при оповестяването на наказания против тях тримата, някогашния финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов и водача на придвижване " Русофили " Николай Малинов.

За Николов и Генов се твърди, че са взели участие в корупционната скица, дирижирана от Овчаров, и двамата са получили 5 млн. лева подкупи, а Генов е изискал други 3 млн. лева, само че не се показва дали ги е получил.

И Генов, и Николов разясниха пред Mediapool, че нямат визия за какво са им наложени наказания и са научили за това от медиите.

" Думи нямам, цялостни нелепости! Какво да ги разясня!? Да кажат къде са парите, които съм получил, и да ги вземат ", сподели Иван Генов. Той съобщи, че няма да подхваща никакви ограничения, тъй като не има намерение да посещава Съединени американски щати.

" 150 % погрешни изказвания ", разяснява на собствен ред Николов. Той разгласи, че ще се съветва с юрист какви дейности да предприеме по отношение на глобите на Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР