Бившият директор на Областната дирекция Земеделие в Добрич Стилиян Митев

...
Бившият директор на Областната дирекция Земеделие в Добрич Стилиян Митев
Коментари Харесай

3 г. затвор за шеф на земеделска дирекция, затворил си очите за незаконен хотел в Кранево

Бившият шеф на Областната дирекция " Земеделие " в Добрич Стилиян Митев бе наказан на три години затвор с петгодишен изпитателен период и получи петгодишна възбрана за заема държавна или социална служба от Окръжния съд в Добрич, заяви пресслужбата на съда.
 Чиновник харизал аграрни парцел за градеж на хотел край Кранево
Митев - шеф от 2009 до 2013 година, след което - директор на дирекция " Поземлени връзки и комасация " в Министерство на земеделието - не сезирал способените органи за нуждата от унищожаване на противозаконни двуетажен хотел, заведение и медицински пункт в землището на село Кранево. Имотът, с повърхност от 14.992 дка, граничи с плаж „ Кранево - север “ и е част от Държавния аграрен фонд.

Неговото безмълвие било в интерес на комерсиалните сдружения " Митев " ЕООД - Добрич и " Макситур-Бряг на изгрева " АД - Варна, пишат от съда. Едноличен притежател на дружествените дялове и шеф на „ Митев “ - ЕООД, гр. Добрич е бил Димитър Митев – татко на Стилиян Митев. Приходите от противозаконната курортна активност, реализирана в държавния аграрни парцел, са отивали напълно в интерес на концесионера и на комерсиалното сдружение, благосъстоятелност на бащата на обвинения.

Митев не упражнил надзор върху назначени от него комисии за осъществяване на теренни инспекции за положението на парцела. Допуснал констативни протоколи да не дават отговор на действителното състояние. Това попречило на започването на процедура за изземване на парцела от непозволено ползващите го.

Обвинението против някогашния шеф беше повдигнато от Специализирано звено “Антикорупция “ при Софийска градска прокуратура. Прокуратурата изиска наказване сред 3 и 4 година отнемане от независимост и възбрана да заема държавна служба. Пред съда подсъдимият съобщи, че не е правил закононарушение, постоянно е спазвал законите и продължава да ги съблюдава, и изиска да бъде оневинен.

Подсъдимият ще заплати направените по делото разходи в размер на 4113.51 лв..

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР