Бившият директор на държавната „Автомагистрали“ Стоян Беличев е напуснал страната

...
Бившият директор на държавната „Автомагистрали“ Стоян Беличев е напуснал страната
Коментари Харесай

Бившият директор на „Автомагистрали“ е напуснал страната


Бившият шеф на държавната „ Автомагистрали “ Стоян Беличев е напуснал страната след началото на инспекциите на Министерство на вътрешните работи по строителството на Автомагистрала „ Хемус “, разгласи на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Припомняме, че на 5 ноември Министерство на вътрешните работи и службите изнесоха данни за брутално източване на близо 60 милиона лв., отпуснати за градежа на лот 5 по „ Хемус “.

Рашков описа през днешния ден, че Министерство на вътрешните работи е получило информация, че Беличев е напуснал страната „ сега, в който ГДБОП стартира дейни дейности по отношение на изясняването на всички аспекти от сключването на договорите с разнообразни компании за лот 5 “.

Бившият шеф на " Автомагистрали " изясни пред „ 24 часа “, че е насемейна отмора. Щял да отговори на всички въпроси на Министерство на вътрешните работи като се върне в страната.

Преди седмица Рашков съобщи на конференция, че към Беличев би трябвало да бъдат отправени въпроси: „ С господин Беличев, който е осигурявал тези суми предплатено, би трябвало да се срещнем и да го питаме няколко неща – дали той ще подсигурява, че тези компании, на които той е дал тези големи пари в стотици милиони, след 5 или 6 години ще изпълнят строителството и че няма да изискат още толкоз средства, с цел да си свършат работата “.

Стоян Беличев оглавяваше „ Автомагистрали “ по време на третото държавно управление на ГЕРБ. Виолета Комитова, министър на районното развиване в служебния кабинет, го освободи от служба. Той обжалваше процедурата пред съда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР