Бившият директор на агенция Митници Петя Банкова остава в ареста,

...
Бившият директор на агенция Митници Петя Банкова остава в ареста,
Коментари Харесай

Петя Банкова и Стефан Димитров окончателно остават в ареста

Бившият шеф на организация " Митници " Петя Банкова остава в ареста, удостовери дефинитивно Софийският апелативен съд. Същата мярка за неотклонение е доказана и за Стефан Димитров, апетитен за участник в незаконна група за контрабанда дружно с Банкова, татко му Марин Димитров и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

По-рано през днешния ден стана известно, че на Банкова е повдигнато ново обвиняване - за насила.

Не се преглежда мярка за неотклонение на Марин Димитров, който от момента на ареста е в болница, а експертиза би трябвало да реши степента на болестта му.

Днес Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по ограниченията на някогашния шеф на митниците Петя Банкова и на Стефан Димитров, упрекнати за присъединяване в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.
Защитата на Банкова, в лицето на адв. Аделина Натина, съобщи пред съда, че да се твърди, че Петя Банкова е взела участие в ОПГ със Стефан и Марин Димитрови, и с Живко Коцев, е демонстрация на огромно въображение.

Тя акцентира, че по времето на Банкова в Агенция " Митници " бяха открити 170 кг кокаин в Бургас, като уточни, че това са рекордни количества за организацията.

" Имало е рекордни доходи ", добави още юрист Натина.

Относно обвиняването в насила, Натина съобщи, че не излиза наяве Банкова някъде да е понижила размера на митническите чиновници и да е сложила митническите пунктове в неспособност да си правят работата.

" Няма никакви директни и косвени доказателства за осъществяването на такова закононарушение ", сподели тя и посочи, че на никое място не е видяла в какво се показва принудата и по какъв начин обвинената е злоупотребила с пълномощията си като шеф на Агенция " Митници ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР