Бившият депутат от Върховната Рада Алексей Журавко публикува на страницата

...
Бившият депутат от Върховната Рада Алексей Журавко публикува на страницата
Коментари Харесай

Секретни документи разкриват отвратителни престъпления на украински военни в Донбас

Бившият народен представител от Върховната Рада Алексей Журавко разгласява на страницата си във Facebook сканирани документи, които съгласно него са секретни и свидетелстват за разнообразни закононарушения на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна против локалното население в Донбас.

Политикът не показва източника на документите.



Според документите в тях има описания на закононарушения против поданици на Донецк и Луганска област през 2014 и 2015 година.

На страницата си той показва и някои от най-ужасяващите закононарушения, осъществени от украинските военни.

През ноември 2014 година военнослужещ с фамилия Паламарчук прониква в частен дом, изнасилва момиче и убива бащата, който пробва да отбрани щерка си.

През март 2014 година в Константиновка - Донецка област мобилизираният сержант Карпинец ръководещ бронетранспортьор, прегазва двама пешеходци, едната от които - момиче, родено през 2008 година.

През юни 2015 година военнослужещите Костин и Бабий, които били в самоотлъчка, проникнали в частен дом и умъртвили там две дами, едната от които - пенсионерка.

През август същата година трима бойци влизат в спор с водач на такси и го прострелват с автомат, след което скрили тялото.

По три от тези закононарушения е формирано следствие, за прегазените пешеходци няма дело.

Освен това измежду документите има и преведен на съветски текст от служебна бележка на Криштун Полторак, в които се проучват закононарушения, осъществени от украинските военни, започвайки от 14 април2014 година. Именно тогава Киев стартира в Донбас така наречен "антитеростична интервенция ", по-късно преименувана в интервенция на обединените сили.

От текста излиза наяве, че през 2014 и 2015 година в зоната на АТО са осъществени 147 закононарушения против гражданското население, измежду които и 20 убийства.

"Тези обстоятелства и през днешния ден се скриват от жителите на Украйна, а медиите като че ли не ги виждат, твърди Журавко, който дава обещание и отсега нататък да разгласява в обществената мрежа информация за закононарушенията, осъществени от военни по време на ръководството на Петро Порошенко.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР