Бившият депутат от Продължаваме промяната Настимир Ананиев е завел две

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Настимир Ананиев е завел две
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Заведох дела срещу Слави Трифонов и Тома Биков

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев е завел две наказателни каузи за клюка - против водача на ИТН Слави Трифонов и срещу Тома Биков от ГЕРБ. Това потвърдиха за " Сега " от Софийския областен съд, а самият Ананиев също го удостоверява с обява в персоналния си профил във фейсбук.

Макар и наказателни, делата за клюка са от частен темперамент, т.е. Ананиев ще поддържа обвиняването вместо прокурор. Предстои делата да бъдат планувани. А в случай че Трифонов се кандидатира за депутат, каквито поръчки към този момент направиха от Има Такъв Народ, наказателното дело против него ще бъде спряно. Това ще е ориста и на процеса против Биков.

Ананиев съди и двамата поради изказванията им, с които го обвързват с криптобанката " Нексо ". Още откакто гръмна абсурдът при започване на годината, Ананиев разгласи, че няма и в никакъв случай не е имал нищо общо с " Нексо " и ще съди всеки, който уронва престижа му с клюки. Ананиев дефинира опитите за определяне на връзки сред криптоплатформата и " Продължаваме промяната " милиционерска акция " Кал и каскети " и уточни, че против всички по-активни представители на групировката се изливат подправени вести и неистини, написа novini.bg.

Във видео, оповестено в обществените мрежи, Слави Трифонов свърза Ананиев със абсурда " Нексо ", обявявайки, че той е съучастник на един от притежателите на " Нексо " Антони Тренчев.

" Акция " Кал и каскети " тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате - ГЕРБ стана проверяващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев - спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата ", разяснява Ананиев, който тогава беше народен представител. Той посочи, че познава Антони Тренчев (един от създателите и шефовете на фирмата), с който са били съпартийци в Движение " България на жителите ". " В началото на 2018 година имахме компания, която трябваше да развива активност, само че това не се случи, тъй като и двамата бяхме ангажирани с други неща. Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов от ГЕРБ също бяха съпартийци с Антони Тренчев в ДБГ. Въпросът е да хванеш някаква информация, да я завъртиш и да я хвърлиш в жълто-кафявата мъгла, с цел да може да произвеждаш подправени вести ", сподели той през януари.

Най-тежкото наказване за клюка, което Наказателният кодекс планува, е санкция от 5000 до 15 000 лева и публично неодобрение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР