Бившият депутат от Продължаваме промяната Георги Георгиев описа какво се

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Георги Георгиев описа какво се
Коментари Харесай

Ще ти строша главата: Бащата на Кирил Петков със заплахи към журналиста Недялко Недялков

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Георги Георгиев разказа какво се е случвало зад кулисите на " положителните сили " предходната седмица в изявление за Соня Колтуклиева. Той описа в елементи събитията от деня, в който Кирил Петков е посетил жилището на Радостин Василев в София, с цел да беседва с него и с другите отцепници от " ИТН ". Сред тях е бил и Георгиев. Той разкри пред Колтуклиева и организация ПИК, че Василев е изискал от Кирил Петков пари за отцепването от Има Такъв Народ - половин милион евро на човек.

По-рано през днешния ден Соня Колтуклиева и Недялко Недялков организираха второ изявление с Георги Георгиев по телефона.

" Няма какво повече да си кажем, самият факт, че се мълчи е задоволително индикативен. Нормално беше Петков да излезе и да каже: " Да, Радостин Василев изиска пари " или " Не, Радостин Василев не е желал пари ". Обаче се мълчи. Нормално беше някой да го попита: " Г-н Петков, кои са тия 5-6 министри, които няма да устоят проби за опиати (това написа до групата Василев в общия им чат - б.р.). Наклеветил ли ги е Радостин Василев? Защото настоящ министър да каже на парламентарната си група, че 5-6 министри няма да го устоят, това може да се одобри и за клюка. Много неща трябваше да се случат, само че нищо не се случи. Ние каквото и да приказваме, трябваше други органи да се задействали ", съобщи Георгиев.

След изявлението нито една институция, в чиято компетентност попадат изказванията му за корупционни практики, не се е свързала с него.

" Не! Никой не ми се обаждал. Явно няма и причина да ми се обаждат. Чадърът на Кирил Петков е явен. Вие по какъв начин го тълкувате? От кого не зная, нищо не допускам. Има още 10 дни до изборите, дано хората да вземат решение, задоволително хора са прочели изявлението. За какво да приканвам Кирил Петков на детектор на лъжата. Той не отхвърля това, което съм споделил. Това, което съм споделил, е истина. Толкова. А и аз не неистина. Няма смисъл от детектор на лъжата ", добави някогашния народен представител от " Продължаваме промяната ".

По време на диалога Георгиев направи и нови разкрития за разцепването на " ИТН ".

" Така и по този начин сме в ефир - дано ви кажа, че първият път, когато Има Такъв Народ трябваше да се разцепи, беше още в 46-ия парламент. Преди връчването на третия мандат течаха процедури по разцепването. Тогава отново бях привикан в един апартамент, отхвърлих, уведомих Тошко, Тошко уведоми Слави. Стана ясно кой е уредникът - едно от лицата на партията, което беше на управителна позиция в Има Такъв Народ... Знаеш ли какво последва? Нищо! Веднъж пробваха - не стана, повторно... Видях великият Слави Трифонов и още по-великият му ум по какъв начин нищо не започнаха. Те предадоха сами себе си, като не можеха да вземат едно просто управническо решение ", съобщи Георгиев.

Днес стана ясно, че бащата на Кирил Петков - Петко Петков, е отправил закани към притежателя на ПИК Недялко Недялков след интервютата.
https://www.facebook.com/InformacionnaAgenciaPik/videos/3431884543767665
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР