Бившият депутат и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ

...
Бившият депутат и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ
Коментари Харесай

Даниела Дариткова от ГЕРБ се оттегля от политиката

Бившият народен представител и някогашен ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се отхвърля от политиката.

„ Водена от убеждението, че политиката би трябвало да лекува болните публични проблеми, считам, че е настъпил моментът да се отдръпва от присъединяване в идните избори като претендент за депутат. В комплицираната политическа обстановка и епидемиологична конюнктура лекарските ми умения ще са по-полезни на хората “, написа Дариткова във Facebook.

От думите ѝ се схваща, че в този момент тя ще се концентрира над медицината.

„ Първото ми заричане, като народен представител беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм серпантина да работя в лекарската си процедура. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един миг ще се върна към житейския си избор – медицината. “, уточни Дариткова.

„ Дванадесет години имах достойнството и отговорността да съставлявам ползите на гласоподавателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен претендент на ГЕРБ в изборите през 2009 година, пет пъти лидер на листата в Смолянска област, три пъти ръководител на Комисията по опазване на здравето и ръководител на Парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ в 44-то Народно заседание. Печелили сме доверието на гласоподавателите в изборите и сме изпълнявали поетите задължения “, написа още тя.

В неделя от ГЕРБ оповестиха водачите на листите си за идния парламентарен избор. От листата липсваха имената на Дариткова и на някогашния състезателен министър Красен Кралвев.

През 2019 година Даниела Дариткова наследи Цветан Цветанов като началник на парламентарната група на ГЕРБ, откакто той се отхвърли от управителните си постове в партията поради абсурда Апартаментгейт. След първите парламентарни избори тази година обаче ръководител на групата на ГЕРБ стана Десислава Атанасова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР