Бившият държавен секретар и кандидатка на Демократическата партия за президент

...
Бившият държавен секретар и кандидатка на Демократическата партия за президент
Коментари Харесай

Хилари Клинтън: САЩ преживяват момент на смут

Бившият държавен секретар и кандидатка на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън съобщи, че Съединени американски щати претърпяват миг на ужас, разяснявайки изпратения до нейното жилище недоверчив пакет, който може да съдържа взривно устройство, съобщи Франс прес.
 
" Това е миг на ужас, на бездънен ерес и ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да сме единни ", съобщи Клинтън от щата Флорида, където следва да взе участие в предизборна пропаганда за частичните парламентарни избори на 6 ноември. Тя благодари на чиновниците на силите за сигурност за дейностите им и изрази вяра, че на идните избори ще бъдат определени хора, които да оказват помощ за превъзмогване на разделянето, съобщи ТАСС.

 Съединени американски щати бомби БГНЕС
Асошиейтед прес оповестява, че подозрителният пакет е бил разпознат при рутинна инспекция. Той не е бил доставен в жилището на семейство Клинтън.
 
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи на конференция, че в изпратения до Си Ен Ен недоверчив пакет е намерено взривно устройство и бял прахуляк, съобщи Агенция Франс Прес. Това демонстрира предпочитание да се тероризират хората, акцентира той. " Преминаваме през стадий, в който хората усещат огромна ненавист да витае във въздуха ", акцентира кметът, член на Демократическата партия. " Този стадий е доста мъчителен, само че ще отмине ", добави Де Блазио. Той разгласи, че в града ще бъдат ситуирани полицейски подкрепления.-->

 
В Туитър кметът дефинира изпращането на подозрителния пакет в постройката на Си Ен Ен в града като терористичен акт, целящ подкопаване на свободата на медиите и заплашване на нюйоркчани, съобщи ТАСС. " Но жителите на нашия град нееднократно са доказвали, че се изправят самоуверено против терора ", акцентира той и добави, че няма други съответни закани.
 
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи на същата конференция, че до неговата канцелария в Манхатън също е било изпратено съмнително устройство, оповестява АП. " Няма да се изненадам, в случай че сходни устройства се появят и на други места ", добави губернаторът от Демократическата партия.
 
Началникът на разузнаването на нюйоркското полицейско ръководство съобщи, че изпратеният до Си Ен Ен недоверчив пакет наподобява има връзка с пакетите, изпратени в жилищата на някогашния президент Барак Обама, някогашния държавен секретар Хилари Клинтън и милиардера Джордж Сорос.
 Съединени американски щати бомби БГНЕС
Началникът на отдела за битка с тероризма на нюйоркската полиция Джон Милър заяви, че всички пакети до Сорос, Клинтън, Обама и Си Ен Ен наподобява са изпратени от един и същи човек. Устройствата са жестоко направени самоделни бомби, сложени в тръби. Засега не са осъществени никакви арести и няма потърпевши. Полицията се пробва да дефинира наклонността при изпращането им.
 
Първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп осъди всички форми на закани и принуждение и благодари на силите за сигурност за героичните им старания.
 
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи в Туитър, че държавното управление на президента Доналд Тръмп следи деликатно обстановката. Това са дейности на страхливци, които няма да бъдат толерирани, акцентира тя.
 
Подозрителен пакет, изпратен до канцеларията на депутатката от Демократическата партия Максин Уотърс, е бил прехванат от полицията на Капитолия, оповестява Ройтерс.
Канцеларията на сенаторката от Калифорния Камала Харис в Сан Диего също беше евакуирана за малко през днешния ден, откакто покрай нея бяха открити подозрителни пакети. Тревогата обаче се оказа подправена, оповестява Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР