Бившият член на топ 16 в световната ранглиста по снукър

...
Бившият член на топ 16 в световната ранглиста по снукър
Коментари Харесай

Хигинс рано-рано приключи с участието си в Европейския Мастърс

Бившият член на топ 16 в международната класация по снукър и полуфиналист от UK Championship 2012 Марк Дейвис подсети за себе си през сезон 2017/18 с първа гръмка победа от много време насам - 4:1 над Джон Хигинс във втория кръг на Европейския Мастърс в Ломел.

Вълшебника от Уишоу, който е финалист от “Крусибъл” тази година и първенец в Откритото състезание на Индия този сезон, стартира добре с халф-сенчъри брейк от 58, с цел да завоюва по цветовете първия фрейм. Оттам нататък обаче англичанинът пое надзор върху масата и държеше главно съперника си на стола, реализирайки серии от 53, 80 и 92 за крайното 4:1. В два от последните четири фрейма Хигинс въобще не вкара топка, в третата партия имаше 20 точки на сметката си, а в четвъртата - едвам 13.

Higgins out!

Brilliant performance from Davis as takes out the four-time world champ, closing out a 4-1 win with a 92 #888EuroMasters pic.twitter.com/vh9OZPcIGF
— World Snooker (@WorldSnooker1) October 4, 2017
Следващият противник на Марк Дейвис в белгийския град Ломел ще бъде Антъни Макгил или Алфи Бърдън. Ако реализира триумф и там, Дейвис ще взе участие на четвъртфинал на ранкинг шампионат за 17-и път в кариерата си и за първи от Откритото състезание на Шотландия предходната година.

Хигинс пък още веднъж отпадна преди четвъртфиналите, като в акцията досега, единственият път, когато прескочи осминафиналната фаза, бе в Индия, където сграбчи и купата. Той е втората сериозна жертва от членовете на топ 16 в Ломел, откакто в първи кръг изхвърча Кайрън Уилсън.

Another big one from the Thunder! @nr147 thrashes Ebdon with his 2nd whitewash this week, sealing a L16 place with a 129 #888EuroMasters pic.twitter.com/DeSmgo0dAw
— World Snooker (@WorldSnooker1) October 4, 2017
Междувременно в Европейския Мастърс различен любимец за купата Нийл Робъртсън нямаше сходни проблеми и съкруши с 4:0 Питър Ебдън, като отново бе на доста високо равнище във връзка с брейк-билдинг - серии от 57, 61 и 129. Гръмотевицата от Австралия към този момент има 509 сенчъри брейка в кариерата си, като е на четвърто място по този индикатор в историята, изоставайки единствено от Рони О'Съливан с 876, Стивън Хендри със 772 и Джон Хигинс с 668.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР