Бившият член на съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев коментира

...
Бившият член на съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев коментира
Коментари Харесай

Баялцалиев недоумява защо съдиите, които грешат получават наряди преди младите

Бившият член на съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев разяснява пред "Студио дерби " настоящата тематика със съдийството, която наболя напоследък. Според него сегашната комисия е над равнището на предшестващите и това е позитивен факт, а декларациите на някои клубове са неоснователни. Освен това Баялцалиев счита е изумен по какъв начин рефери, които позволяват неточности и биват глобени, по-късно получават дежурства преди младите си сътрудници, на които би трябвало да се дава повече късмет.

"Аз не подлагам на критика българското съдийство. Давам мнение друго от формалните органи във връзка с някои съдии и на някои способи на ръководство на съдийството. Истината е, че на някои хора не им харесва, че не икономисвам разбори и то подплатени. Отправям рецензии единствено към обстановки, които са неточности, неприемливи ", стартира коментара си той.

"Снощи похвалих Георги Николов и Гедженов. Преди няколко дни похвалих Драго Драганов. Изразявал съм поддръжка изключително към младите съдии ", вметна Баялцалиев.

"Това си е остарялата комисия с нов ръководител, който му се даде да избере един член и той го стори. Защо го махнаха преди 6 месеца, на никой не му стана ясно. За първи път от много години виждаме една комисия, в която има двама интернационалните съдии и в това време двама интернационалните наблюдаващи. Това приказва, че тази комисия е малко над досегашното равнище на останалите, което е позитивен факт. Не знам за какво доста хора от клубовете потеглиха с заявления срещу Семеен кодекс и особено към нейния ръководител преди да сме видели те какво вършат. Явно правят нещо друго. Толкова малко мачове имат тези хора, че не може да запомним кой по кое време е влезнал в ранглистата на „ А “ група. Не може да имаме млади съдии и цялостен полусезон всеки да има по един дуел. Срещите, които ще се дават на по-неопитните би трябвало да понижават, само че комисията е сложена тъй че да ги усилва и аз съм „ за “ да го прави. Чух една концепция, която ще се стартира. Тези, които имат позитивно съдийстване, да се насърчават и незабавно да им се даде различен мач, с цел да придобият самочувствието, че това е пътят, по който би трябвало да продължат. В същото време такива, които постоянно вършат неточности, те в идващия им дуел, откакто си изтърпят наказването, получават идващия си мач преди младия съдия, който е управлявал добре. Това не е обикновено ", добави още тогавашният член на Семеен кодекс.

Какво още сподели Детелин Баялцалиев, може да видите във видеото.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР