Бившият британски външен министър Борис Джонсън ще принуди Тереза Мей

...
Бившият британски външен министър Борис Джонсън ще принуди Тереза Мей
Коментари Харесай

Борис Джонсън мисли да детронира Тереза Мей след Brexit

Бившият английски външен министър Борис Джонсън ще принуди Тереза Мей да се отдръпна като ръководител на ръководещата Консервативна партия, едвам когато бъде осъществен Brexit. Това са споделили другари на любимеца за идващ министър председател на Англия пред Business Insider.

Про-Brexit настроените английски депутати обезверено желаят Мей да бъде отстранена от поста в границите на идващите седмици поради решението ѝ да отсрочи излизането от Европейски Съюз с още половин година. Въпреки това околните до Джонсън споделят, че той няма да окаже обществен или персонален напън върху премиера преди Brexit, защото избира Мей да направи сложните опити да убеди Народното събрание да ратифицира съглашението с Брюксел.

„ Те няма да я принудят да се отдръпна в този момент. Не могат да видят никаква изгода тя да подаде оставка в този момент ”, споделил народен представител от Консервативната партия, осведомен с проектите на предизборния щаб на Джонсън.

Днес някогашният външен министър се възползва от своята постоянна колонка във вестника Daily Telegraph, с цел да насочи вниманието към бъдещето на Консервативната партия след Brexit. Според него ще има „ натрупала се вълна от хрумвания от консерваторите ”, които биха „ залели страната ”, откакто Англия напусне Европейски Съюз. Тази вълна съгласно него ще пристигна след огромно сливане на партията.

Останалите противници за поста на Мей също поддържат концепцията тя да остане на Даунинг стрийт 10 до есента и не желаят да се избира нов водач на Консервативната партия, до момента в който не бъде решен първия стадий от Brexit, написа Times./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР