Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че претендира за генерален

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че претендира за генерален
Коментари Харесай

Борис Джонсън се обяви като кандидат за шеф на НАТО

Бившият английски министър председател Борис Джонсън съобщи, че претендира за общоприет секретар на НАТО. „ Отлична концепция. Трябва да оповестя, че има такава концепция...Смятам се за претендент. Това е доста добра позиция, значима. Сега НАТО е по-силен от всеки път “, сподели той пред украинската телевизия Рада, отговаряйки на въпрос на публицисти за вероятностите му да управлява алианса.

Джонсън добави, че не вижда несъгласия в присъединението на Украйна към НАТО като пълновръстен член. " Не виждам никакви несъгласия в присъединението на Украйна към НАТО. Украинското участие е вероятност, би трябвало да се случи ", акцентира политикът.

Говорейки пред телевизия „ Скай ”, той прикани Обединеното кралство да „ разтопи ледовете “ и да даде на Киев изтребители „ Тайфун ”. „ Ако имат самолети, с цел да ударят позициите на съветската артилерия... не се колебая, че военните на президента Зеленски ще съумеят да си върнат територията “, сподели Джонсън, представен от организация УНИАН.

Бившият английски министър председател предизвести, че сигурността на Англия може да бъде застрашена, в случай че Украйна не завоюва войната с Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР