Бившият британски министър-председател Борис Джонсън умишлено е заблудил парламента относно

...
Бившият британски министър-председател Борис Джонсън умишлено е заблудил парламента относно
Коментари Харесай

Доклад: Борис Джонсън умишлено е заблудил парламента относно скандала „Партигейт“

Бившият английски министър-председател Борис Джонсън съзнателно е заблудил Народното събрание по отношение на абсурда , обвързван с извършените секрети празненства на „ Даунинг стрийт “ по време на строгите Коронавирус ограничавания, прочут като „ Партигейт “ . Тези разкрития са подкопали мощно доверието в него и са съдействали за загубата на поста му, съобщи по-рано през днешния ден особено свикана Комисия от депутати след едногодишно следствие, предава „ BBC “.

В шокиращия отчет на Комисията по привилегиите към Камарата на общините се показва, че дейностите на Джонсън и обясненията му пред комисията са били толкоз жестоко нарушаване на разпоредбите, че са дали съображение за неговото 90-дневно премахване от Народното събрание . Макар че обвиняване за държанието на някогашния министър-председател е строго неоправдателно , рекомендацията към него е значително алегорична , защото Джонсън яростно разгласи, че се отдръпва като народен представител в петък, откакто Комисията го осведоми за заключенията си. 58-годишният Джонсън упрекна Комисията, че организира „ лов на вещици “ , с цел да го изгони от Народното събрание. Мнозинството от седемте членове на Комисията са от Консервативната партия на Джонсън.

„ Сега Комисията твърди, че съзнателно съм заблудил Камарата и сега, в който съм приказвал, умишлено съм скрил от Камарата знанието си за извършените противозаконни събития. Това са нелепости. Това е неистина. За да стигне до това ненормално умозаключение, Комисията е длъжна да каже редица неща, които са явно неуместни или опонират на обстоятелствата. “, съобщи Джонсън в развълнувано изказване, оповестено в отговор на новината за отчета.

Докладът е единствено последният епизод от абсурда „ Партигейт “ , който занимава задълбочено вниманието на законодателите, откогато локални новинарски организации разкриха, че членове на личния състав на Джонсън са организирали редица секрети празненства през 2020 и 2021 година, когато сходни събирания са били неразрешени според пандемичните ограничавания . Предстои Камарата на общините да разиска в детайли отчета на Комисията и да реши дали е съгласна с констатациите и предложените наказания. Комисията също по този начин разгласи, че Джонсън не трябва да бъде допускан на територията на Парламента.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР