Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро ще бъде призован да свидетелства

...
Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро ще бъде призован да свидетелства
Коментари Харесай

Призовават бившия бразилски президент като свидетел за скандала с бижутата

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро ще бъде свикан да свидетелства в границите на следствие по обвиняванията, че се е опитал да внесе нелегално в страната бижута на стойност 3,2 милиона $, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на изказване пред публицисти в Рио де Жанейро на министъра на правораздаването и публичната сигурност Флавио Дино.

" В момента се водят следствия, организират се чувания и в един миг някогашният президент ще бъде свикан ", сподели Дино.

Няма избран период или дата, на която Болсонаро да бъде свикан, посочи правосъдният министър. Дино сподели още, че Бразилия към момента не е взела решение дали да потърси интернационално правно подпомагане, в случай че Болсонаро, който е на непринудено заточение в Съединени американски щати, откаже да даде показания.

Луксозни бижута, подарени на тогавашния президент и на брачната половинка му Мишел Болсонаро от саудитското държавно управление, бяха конфискувани от митническите управляващи през октомври 2021 година, откакто бяха открити в раницата на държавен помощник. Няколко чиновници от държавното управление на Болсонаро се пробваха да получат назад бижутата от митническата работа, само че не съумяха, означават локални медии.

На бразилските жители се разрешава да внасят в страната артикули или дарове до 1000 $. За всичко останало над тази стойност се заплащат огромни такси, отбелязва Ройтерс.

Болсонаро отхвърля да е направил нарушаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР