Бившият български национал Димитър Бербатов се върна 10 години назад,

...
Бившият български национал Димитър Бербатов се върна 10 години назад,
Коментари Харесай

Бербатов за офертата на Манчестър Сити: Майната му, отивам в Юнайтед

Бившият български национал Димитър Бербатов се върна 10 години обратно, когато мина от Тотнъм в Манчестър Юнайтед за 30,75 млн. паунда в последния ден на летния трансферен прозорец. Тогава градският противник Манчестър Сити също желае родния голмайстор. Бербатов обаче изрично отхвърля да подпише с “гражданите” и по този начин да се трансформира в първото огромно попълнение на новите арабски притежатели на клуба. Затова в същия ден те притеглят Робиньо от Реал Мадрид за 32,5 млн. паунда.

“Не мисля, че бях покрай подобен трансфер. Моят сътрудник ми сподели за някакъв интерес, само че му отговорих: “Дори не си прави труда да ми приказваш за различен тим, отивам в Юнайтед” поради историята, играчите, традицията и всичко. Мисля, че беше нощта преди Сити да купи Робиньо от Реал и тогава сътрудникът ми сподели: “Берба, още един клуб те иска”, а аз му отвърнах: “Майната му, отиваме в Манчестър Юнайтед”. Той отговори: “Но те ще ти дадат повече пари!” Но не всичко е пари. Бях като кон с капаци. За мен това беше вярното решение, тъй като да изкача върха на планината беше моя фантазия. Особено когато си от Източна Европа, от дребен град и никой преди теб не го е правил. Беше ужасно чувство”, споделя нападателят пред FourFourTwo.
It was never in doubt for Berba... #MUFC pic.twitter.com/Ve1zFexIaV
— FourFourTwo (@FourFourTwo) September 3, 2018 Бербатов признава, че не му е било елементарно да напусне Тотнъм след три мача без победа при започване на сезона, само че е направил всичко допустимо да реализира своя детска фантазия. “Трудно е. Виждаш го непрекъснато при играчите, които сменят тимовете си. В моя случай просто следвах своя път, тъй като още от дребен си представях по какъв начин играя за най-големия клуб в света. Когато пристигна този миг, знам, че доста хора бяха ядосани поради моя избор, само че трябваше да последвам моя път”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР