Бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе се изправи днес пред съд

...
Бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе се изправи днес пред съд
Коментари Харесай

Бивш вицеканцлер на Австрия е съден за корупция

Бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе се изправи през днешния ден пред съд във Виена по обвинявания в корупция, съобщи Асошиейтед прес.

Щрахе, който беше водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), е упрекнат, че се е опитал да промени законодателство, с цел да облагодетелства частна болница в подмяна на дарения. Според прокуратурата Щрахе е приел подаяние на стойност 10 000 евро за АПС в подмяна на законодателно изменение, предвиждащо облагодетелстване на частната болница на донора посредством обезпечаване на публично финансиране за нея. Пред съда през днешния ден Щрахе не призна виновността си, добавя Франс прес.

Очаква се правосъдният развой да продължи четири дни. Ако бъде приет за отговорен, Щрахе може да получи присъда сред шест месеца и пет години затвор.

Щрахе беше забъркан в рухването от власт на предходното австрийско държавно управление, което беше коалиция сред консервативната Австрийска национална партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц и АПС. До рухването на държавното управление се стигна, откакто през май 2019 година беше публикуван видеозапис, показващ по какъв начин Щрахе предлага услуги на жена, показала се за съветски вложител. Щрахе, който отхвърли да е направил нещо неправилно, след това беше изключен от АПС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР