Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц заяви, че ще работи за

...
Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц заяви, че ще работи за
Коментари Харесай

Себастиан Курц става глобален стратег в компания на Питър Тийл

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц съобщи, че ще работи за милиардера Питър Тийл, съосновател на PayPal и един от най-близките съидейници на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това заяви телевизионният канал OE24.

Курц ще стартира новата си работа в компанията на Тийл Thiel Capital идващия февруари като световен пълководец. Питър Тийл е прочут като един от най-прозорливите вложители, иноватор и основател на голям брой преуспели компании като  PayPal и Palanti. Той е първият външен вложител във Фейсбук, финансирал е компании като SpaceX и LinkedIn, и е основал фондацията Thiel Fellowship, която окуражава младежите да слагат знанията над образованието. Милиардерът е републиканец и дълготраен покровител на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Себастиан Курц споделя, че двамата са се срещнали още през 2017 година на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Именно през 2017 година Курц стана канцлер на Австрия на 31 години, с което се разписа в най-новата политическа история като най-младият министър председател в Европейски Съюз. Той бе заставен да подаде оставка поради разразил се през октомври тази година обществен скандал с обвинявания в злоупотреби, корупция и предоставяне на подкупи, в който критиците му от партията на Зелените в Австрия го определяха като " централна фигура ". Конкретно, обвиняването против самият Курц беше, че с пари на ръководеното от консервативната АНП Министерство на финансите от 2016 година насам са били финансирани разгласи в един вестник, като в подмяна на това изданието разгласило удобни за Курц резултати от допитвания. Твърди се, че този проект е оказал помощ на Курц да поеме лидерската роля в личната си партия, а след това и да стане канцлер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР