Бившият английски национал Тревър Франсис, който е първият футболист, който

...
Бившият английски национал Тревър Франсис, който е първият футболист, който
Коментари Харесай

Отиде си огромна легенда на Нотингам Форест

Бившият британски национал Тревър Франсис, който е първият футболист, който прави трансфер на Острова за 1 милиона паунда, умря на 69-годишна възраст, заяви някогашният му клуб Нотингам Форест. Франсин е повторен европейски клубен първенец с Нотингам,

Той стартира забележителната си кариера в Бирмингам Сити на 16-годишна възраст, след което минава през Нотингам Форест, Манчестър Сити, Сампдория, Аталанта и Гразгоу Рейнджъръ, преди да стане играещ управител.

Водил е тимовете на Куинс Парк Рейнджърс, Шефилд Уензди, Бирмингам Сити и Кристъл Палас. Той извежда Шефилд Уинзди до край за ФА Къп и Купата на лигата, като за трофея на Купата на лигата играе и с Бирмингам.

Thank you for everything, Trevor ❤️
— Nottingham Forest (@NFFC)
Нотингам Форест на Браян Клъф заплаща малко повече от 1 милиона паунда на Бирмингам за Тревър Франсис през 1979 година. Негов гол във финала против Малмьо обезпечава първата Купа на европейските първенци за британския отбор. Година по-късно той още веднъж печели трофея с тима, въпреки и да е контузен за финала.

Франсис е изиграл 52 мача за националния тим на Англия и взе участие на Световното състезание през 1982, където вкарва два гола.

" Тревър Франсис умря на 69-годишна възраст. Той е получил сърдечна рецесия в аратманета си в Испания тази заран. Това е огромен потрес за фамилията, доста сме смутени. Той беше именит футболист, само че също по този начин извънредно благ човек ", се споделя в изказване на фамилията му./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР