Бившият аналитик от американското разузнаване Челси Манинг, която е сериозно

...
Бившият аналитик от американското разузнаване Челси Манинг, която е сериозно
Коментари Харесай

Съдебната сага с едно от оръжията на Асандж продължава

Бившият аналитик от американското разузнаване Челси Манинг, която е съществено забъркана с WikiLeaks, излезе от пандиза. Въпреки това свободата ѝ наподобява няма да продължи дълго, написа Deutsche Welle, представена от БГНЕС.
Челси Манинг беше освободена от затвор във Вирджиния, където влезе поради отвод да свидетелства пред Голямо жури. Веднага след освобождението, обаче, на Манинг беше връчена призовка за свидетелстване пред друго Голямо жури идната седмица.
Адвокатите ѝ споделиха, че тя ще продължи да упорства с отхвърли си да свидетелства.
Припомняме, че Съединените щати упрекнаха създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж в сговаряне с Манинг, с цел да бъдат откраднати и оповестени хиляди секретни документи, измежду които видеозаписи от акции на армията на Съединени американски щати.
Въпреки че не е ясно за какво прокурорите желаят да се яви пред Голямо жури, Манинг сподели, че този вид правосъдни съвещания, които не са обществени и процедурите в тях се пазят в загадка, елементарно могат да се манипулират, а очевидците да бъдат принудени да дадат избрани показания.
През 2013 година Челси Манинг, която в предишното беше мъж и се споделяше Брадли, беше наказана на 35 години затвор за шпионаж. Тогавашният президент на Съединени американски щати Барак Обама опрости оставащите 28 години от присъдата ѝ през 2017 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР