Бившият американски президент Доналд Тръмп ще плати 200 000 долара

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп ще плати 200 000 долара
Коментари Харесай

Съдебният процес на Тръмп се разгръща: Наложена му е гаранция от $200,000

Бившият американски президент Доналд Тръмп ще заплати 200 000 $ гаранция на съда в Джорджия, който ще го съди за дейностите му по време на изборите през 2020 година в този основен щат в югоизточната част на страна, сочат оповестени през днешния ден правосъдни документи, представени от Франс прес.

Тръмп и още 18 обвинени по делото имат период до обяд в петък да се явят в пандиза на окръг Фултън в Атланта, столицата на щата, оповестява Българска телеграфна агенция.

С оглед на този краен период юристите му са се съгласили да внесат 200 000 $ гаранция, без да е посочено по кое време той ще се яви в съда.

Четирима други обвинени по делото се съгласиха също да внесат гаранция, варираща от 10 000 до 100 000 $ всеки.

Плащането на гаранция разрешава обвинените да не бъдат сложени в предварителния арест, при изискване че не нарушават закона, въздържат се от закани и не поддържат връзка между тях с изключение на посредством посредничеството на своите юристи.

Голямо правосъдно жури, назначено от прокурора на окръг Атланта, Фани Уилис, на 14 август повдигна обвинявания на Тръмп и още 18 души за хипотетичните им непозволени опити да реализират замяна на резултата от изборите през 2020 година, извоювани в този щат от сегашния президент демократ Джо Байдън.

Те са съдени по закон за закононарушения, осъществени от проведена незаконна групи, който планува присъди от 5 до 20 години затвор.

Това е четвъртото обвиняване против някогашния президент, който още веднъж се кандидатира за Белия дом и остава любимец за първичните избори на Републиканската партия, показва Агенция Франс Прес.
Тръмп: Отивам в пандиза в Атланта, с цел да бъда задържан
Бившият американски президент Доналд Тръмп удостовери в обществената си мрежа „ Трут соушъл “, че възнамерява в четвъртък да се яви в пандиза в окръг Фултън.

„ Ще отида в Атланта, щата Джорджия, в четвъртък, с цел да бъда АРЕСТУВАН “, написа Тръмп в обществената си мрежа. Той разказа обвиняванията като политически стимулиран опит да бъде провалена акцията му за преизбиране.

Датата е била контрактувана сред юристите на Тръмп и канцеларията на прокурора на окръга през днешния ден около договарянето на условното му освобождение под гаранция, заяви Си Ен Ен.

Според малкия екран в четвъртък Тръмп ще се яви в пандиза в окръг Фултън и ще премине през общоприетите процедури за арест – ще бъде претърсен, сниман и ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Това е първото от общо четири каузи против Тръмп, по което той ще би трябвало да заплати 200 000 $ гаранция за условно освобождение и ще бъде длъжен да не насочва закани в обществените мрежи, с цел да не наруши изискванията по гаранцията.

Когато Тръмп се съобщи, ще има цялостно разединение на региона към пандиза, уточни в изказване канцеларията на локалния шериф, само че не загатна никакъв съответен час за явяването на някогашния президент в пандиза.

Прокурорите по делото предложиха то да стартира на 4 март следващата година, до момента в който юристите на Тръмп желаеха пролонгация до 2026 година, показва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР