Бившият американски президент Доналд Тръмп разкритикува решението на САЩ и

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп разкритикува решението на САЩ и
Коментари Харесай

Тръмп критикува изпращането на танкове за Киев. Смята, че е лесно да се сложи край на войната

Бившият американски президент Доналд Тръмп разкритикува решението на Съединени американски щати и Германия да дават бойни танкове на Украйна в миг, когато се чака Русия да стартира нова огромна атака.

В обява в личната си обществена мрежа TruthSocial той написа, че доставката на танкове на Киев ще докара до потреблението на нуклеарни оръжия, само че в характерен негов жанр не даде детайлности към по какъв начин тъкмо ще се случи това. Същевременно Тръмп съобщи, че би било " елементарно " да се постави завършек на войната, без още веднъж да конкретизира по какъв начин ще бъде реализирано това.

" Първо ще дойдат танковете. После ще дойдат нуклеарните оръжия. Приключете тази безумна война в този момент. Толкова е елементарно да се направи ", написа той.

Изявлението му на процедура демонстрира каква щеше да е американската позиция за войната, в случай че той не беше изгубил изборите през 2020 година и към момента беше президент. Думите му идват и на фона на задаващата се следващата година президентска акция, в която

Тръмп, който постоянно е хвалил Путин, поредно подлага на критика американската помощ за Украйна. Първият опит за импийчмънт на 45-ия президент на Съединени американски щати беше обвързван с напъните му да окаже напън върху украинския президент Володимир Зеленски да стартира следствие против Джо Байдън и сина му Хънтър Байдън поради неоснователни обвинявания в корупция. По това време Байдън беше претендент за президент и главен политически противник на Тръмп.

Докато оказваше напън върху Зеленски да стартира следствията, Тръмп по едно и също време с това замразяваше утвърдената от Конгреса военна помощ за Украйна, която продължаваше да води война против подкрепяните от Кремъл бунтовници в източната част на страната в региона на Донбас, напомня изданието " Insider ".

Въпреки че Тръмп допуска, че ще бъде " елементарно " да се постави завършек на войната в Украйна, това не е мнение, което се споделя необятно от специалисти или хора с опит в дипломацията. Решението на Путин да анексира нелегално четири украински територии, обявявайки ги за част от Русия, направи опцията за договаряния за преустановяване на бойните дейности извънредно малко евентуална.

Руските сили не са напълно окупирали тези райони, а Киев е безапелационен, че няма да се съгласи на никакви мирни условия, които да изискват от него да отстъпи територия на Москва.

Само преди ден Meta взе решение, че Компанията сподели, че възбраната,която беше наложена през януари 2021 година, ще бъде вдигната през идващите седмици. От там аргументираха решението си с това, че не желаят да пречат на " откритите, обществени и демократични диспути на платформите на Meta ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР