Бившият американски президент Барак Обама е зает човек. От речите

...
Бившият американски президент Барак Обама е зает човек. От речите
Коментари Харесай

Семейство Обама влязло в Белия дом с 1 млн. долара. Сега има над 40 млн.

Бившият американски президент Барак Обама е ангажиран човек. От речите на обществени събития през написването на записките си до продуцентска договорка с Netflix - той несъмнено не стои със скръстени ръце. Разбира се, всички тези неща способстваха много за набъбването на банковата сметка на фамилията му. Колко тъкмо са богати Обама?

Когато за първи път влизат в Белия дом, Барак и Мишел имат положение от към 1,3 млн. $. Днес имат над 40 млн. $, сочат данни на Forbes.

Около 20 от тези милиона идват от заплатата на Обама като президент, от вложения и доходи от книгите му. Към тях се прибавят и доходи от заплатата на Мишел като юрист, преди да стане Първа дама.

Като държавен глава Барак Обама е получавал годишна заплата от 400 000 $, а като някогашен президент му е отпусната пенсия от 200 000 $ годишно.

Барак е написал и няколко книги, които са му донесли над 15 млн. $. Предстои и той, и Мишел да издадат и по още една книга за прекарванията си в Белия дом.

В днешно време Обама се появява постоянно на обществени събития, където изнася речи. Но не го прави безплатно - откогато не е президент, е прибрал над 400 000 $ от възнаграждения за наличие на разнообразни конгреси.

Семейството има и много финансови вложения и инвестиции в недвижими парцели. В момента те живеят в имение във Вашингтон за 8 млн. $, само че имат и къща в Чикаго.

Барак и Мишел дават и доста огромни суми за щедрост, като даренията им надвишават 2 млн. $ и са ориентирани най-вече към организации за деца.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР