Бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, който бе осъден по

...
Бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, който бе осъден по
Коментари Харесай

Американец в руски затвор каза, че се чувства изоставен от САЩ

Бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, който бе наказан по обвинявания в шпионаж в Русия, сподели, че се усеща зарязан от Съединени американски щати, които не са отправили към руснаците задоволително допустими оферти за замяна на пандизчии, заяви английската медия Би Би Си, представена от Ройтерс.

Уилан, който отхвърля да е шпионирал в Русия, беше задържан от Федералната работа за сигурност (ФСС) в стая в московския хотел " Метропол " на 28 декември 2018 година.

Според проверяващите той е бил хванат с флаш памет, на която била записана сензитивна информация. Съединени американски щати неведнъж са отричали, че Уилан е разузнавач и неведнъж са упорствали той да бъде освободен, като са предложили няколко разнообразни съглашения, с цел да го върнат вкъщи, показва Ройтерс.

Вашингтон твърди, че той е " непозволено арестуван ". Уилан съобщи пред Би Би Си, че се усеща " зарязан " от Съединени американски щати и сподели, че миналата замяна на пандизчии, при която е бил оставен в Русия, съставлява " тежко изменничество ". " Знам, че Съединени американски щати имат най-различни оферти, само че те не са това, което руснаците желаят. Така че те вървят напред-назад, все едно да хвърляш спагети към стената, с цел да видиш дали ще залепнат ", сподели той пред Би Би Си.

" Проблемът е, че моят живот си изтича, до момента в който те вършат това. Минаха пет години ", добави той.

Съединени американски щати неведнъж са казвали на жителите си да изоставен Русия неотложно и предизвестяват хората, които са останали, че са изложени на сериозен риск от случаен арест или тормоз от страна на съветските правоприлагащи органи, отбелязва Ройтерс.

През декември 2022 година американската баскетболна звезда Бритни Грайнър беше освободена от съветска наказателна колония като част от замяна на пандизчии с Русия. Уилан не бе освободен при тази замяна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР