Бившите депутати от парламентарната група на Има такъв народ Ива

...
Бившите депутати от парламентарната група на Има такъв народ Ива
Коментари Харесай

Ива Митева и Любомир Каримански участват в нова коалиция „Заедно“

Бившите депутати от парламентарната група на " ИТН " Ива Митева и Любомир Каримански вземат участие в нова коалиция, наречена обединена коалиция " Заедно ".

 

Това се схваща от известие на Българската телеграфна организация (БТА) за събитието. То ще се организира на следващия ден (14 февруари) от 10.30 ч.

Като участници с изключение на Митева и Каримански е разгласен и Юлиан Софрониев. Човек с това име е създател на компанията " Биодит ". В уеб страницата на компанията се показва, че е " профилирана в създаването и производството на най-съвременните биометрични системи за надзор на достъпа, сигурност и работно време ", написа „ Дневник “.

Няколко месеца след разпада на четворната коалиция сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " Ива Митева и Любомир Каримански оповестиха, че към този момент няма да работят с партията на Слави Трифонов. И двамата настояват, че в никакъв случай не са били членове на партията. Бяха обаче измежду най-активните ѝ специалисти и бранители на позициите на " ИТН ".

 

В известието до медиите не се показва дали новият политически план ще взе участие в изборите на 2 април, в случай че да, регистрацията на коя партия ще употребява, както и кои обединения вземат участие в обединението.

Ива Митева и Любомир Каримански са водили безрезултатно диалози с Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, както и с Весела Драганова, чиято “Партия на дамите ” послужи като мандатоносител на Симеон Сакскобургготски при влизането му в българската политика. В последна сметка съумели да навият Тодор Барбалов и Минчо Христов, парчета от някогашни партийни формирания, написа ПИК.

Идеята е била новата предизборна групировка да се споделя ДОМ, само че името било доверено на Кирил Петков и Асен Василев от участници в диалозите с Ива Митева. Те си го присвоили в своите предизборни послания. Затвори се наложило да се одобри компромисното име “Заедно ”.

 

Митева заприказва за собствен политически план в края на декември предходната година. Тя не даде безапелационен отговор дали още веднъж ще влиза в политиката, само че съобщи, че не желае гласоподавателите ѝ да останат излъгани.

" Ако нещо върша и желая да направя, е единствено поради това, тъй като не желая да остане, че съм излъгала българските гласоподаватели, които са дали своят вот за мен. Искам това, което мога, да го дам и да го създадем всички заедно(...) Не желая да бъда човек, който се е появил в политиката, с цел да вземе нещо. Единственото, което желая, е името ми да остане чисто ", сподели тогава тя.

" Проблемът е в водачеството. Трябва да се спре с този вождистки модел. Страната е в интервал на цялостен безпорядък и нещо би трябвало да се направи. Има огромна ниша и доста предпочитание - нещо би трябвало да се мисли за хората ", сподели още Ива Митева. " Никога не съм била член на " ИТН ", само че не преставам напред, да ", изясни тогава тя.

" Аз не съм от „ ИТН “ (ИТН), аз бях от гражданската квота единствено. Все отново изборите завършиха “, сподели през октомври Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ и някогашен ръководител на парламентарната бюджетна комисия. Той беше и претендентът на Има Такъв Народ за шеф на Българска народна банка.

След 20-годишна работа в правната дирекция на Народното събрание, където се върна след изборния провал на Има Такъв Народ, някогашната чиновничка реши да капитализира своята известност, бъркайки популярност с утвърждение. Ива Митева ще бъде ръководител на новата коалиция, е коментарът на ПИК.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР