Бившите депутати , и заведоха дело срещу постоянното преместване на

...
Бившите депутати , и заведоха дело срещу постоянното преместване на
Коментари Харесай

Бивши депутати с дело срещу преместването на депутатите в Партийния дом

Бившите депутати, и заведоха дело против непрекъснатото пренасяне на пленарните сесии на депутатите от септември в някогашния. Те упорстват от постройката да бъдат отстранени комунистическите знаци.
" Заведохме делото, откакто изчерпахме всевъзможни други благоприятни условия за сезиране на виновните институции, които да трансформират нещо “, сподели юрист Петър Славов.
" Вместо на тази постройка да има държавния герб на Република България, както законът го изисква, те държат комунистически знак “, сподели още Славов.
Той сподели писма до премиера, до министъра на културата и ръководителя на Народното събрание, в които е разказано тяхното несъгласие, само че резултат досега няма. В него те акцентират, че " гербът на България към момента носи сърпът и чукът, до момента в който петолъчката над тях е към този момент отчупена. Нека бъде спазен Законът за герба на Република България, съгласно който на формалните институции да се слага държавният герб на страната ". Славов, Димитров и Андреев виждат настоящия ГЕРБ като пропуснат знак на Българска комунистическа партия.


 От есента депутатите отиват в някогашния Партиен дом От есента депутатите отиват в някогашния Партиен дом
Днес бе последният работен ден преди Народното събрание да излезе в летен отпуск. Най-вероятно това ще бъде и финален ден в историческата сгр...
" Обяснението на Цвета Караянчева в писмо до нас, че това, което желаеме е доста скъпо, е безусловно смешно, откакто за ремонта й са дадени над 50 милиона лв.. Освен това нито механически, нито финансов е казусът да се направи герба върху това място, на което в този момент има излишък от руския герб “, изясни Методи Андреев.
Припомняме, че още през есента на предходната година беше оповестена социална поръчка за ремонта на Народното събрание - детайлностите можете да видите в
Друго пояснение за отхвърли било, че постройката е монумент на културата. По думите на Андреев обаче това не е по този начин.
" Всички демократични страни махнаха комунистическите знаци. Стига са се излагали управляващите пред българските жители и чужденците. Призовавам ги по найбързия метод да сложат държавния герб и да махнат комунистическите знаци “, разяснява Мартин Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР