Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза

...
Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза
Коментари Харесай

Трябва ли да се върне задължителната казарма?

Бивши военни желаеха връщане на наложителната военна работа. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и запаса оферират да бъде извършен референдум, на който да се реши въпросът.

"Причините за премахването на казармата в България са незнайни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой в никакъв случай не попита българския народ какво мисли за това ", разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR националният представител от "Обединени патриоти " Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата безусловно би трябвало да бъде възобновена. И даде за образец южната ни съседка Гърция, която макар тежката иконимическа рецесия, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна войска.

"Не всички някогашни военни са съгласни с сходен метод за решение на проблемите на армията. След като България се причисли към НАТО, се разбра, че с цел да взе участие в взаимни интервенции, би трябвало да има извънредно добре готови бойци. Наборната военна работа у нас обаче не може да ги обезпечи ", сподели пред Bulgaria ON AIR някогашният боен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той изясни, че точно това е повода към днешна дата единствено 6 страни членки на НАТО да поддържат наборна военна работа.

"Много страни избират да вложат в подготовката на един чудесно квалифициран кадрови боец, вместо както би се случило в България - с дефицита на средства да разпиляваме ограничавания боен бюджет за нещо, което няма да донесе действителни обратими качества, които във всеки един миг да могат да бъдат употребявани ", означи ген. Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР