Бивши шефове на Пътната агенция и няколко нейни служители отиват

...
Бивши шефове на Пътната агенция и няколко нейни служители отиват
Коментари Харесай

Експерт: Състоянието на лявата тръба на тунел „Ечемишка" е добро

Бивши шефове на Пътната организация и няколко нейни чиновници отиват на съд, поради гибелта на жена в тунел " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус ". Преди две години осветително тяло се откърти от тавана на тунела и се стовари върху колата на Елена Горанова. Според следствието няколко пъти до 2017 година в разнообразни отчети, инспекции и сигнали е посочвано, че структурите на осветителните тела в " Ечемишка " са рискови и би трябвало да бъдат сменени.

Въпреки това проверяващите открили, че Пътната организация не е подхванала никакви ограничения, с цел да обезопаси осветителните уреди. Разследването е посочило, че две години преди нещастието осветителната апаратура към този момент е била в спешно положение. Всички шест души против, които има обвинявания към този момент са с мярка подписка. 6 рискови тунела на автомагистралите се нуждаят от незабавен ремонт пък откри прокуратурата след случая в тунел " Ечемишка ".  

Състоянието на лявата тръба  на тунел „ Ечемишка ”, за съвсем 40-годишна употреба, е положително. Естествено, че би трябвало да се направи и ремонт по този начин, както е направен на дясната тръба, който се вижда, че е успешен и добър. Това сподели строителният инженер Владимир Жиянски, пътен специалист, архитект на мостове на Автомагистрала „ Хемус ”, в ефира на „ Здравей, България ”.

„ В лявата тръба се вижда софтуерното осъществяване на оборудването. Направено е на ламели. Естествено е, че сред тях има фуга, в която попада вода. Предполагам, че при идващия ремонт ще бъде направено както в дясната тръба, където се вижда, че вода няма ”, сподели той.

Експертът беше безапелационен, че е рисково в тунела да има вода, защото е допустимо зимата да се образува замръзване. „ Безусловно е рисково да има вода. Би трябвало да се създадат мероприятия по отводняване и недопускане на атмосферна вода в границите на тунела. Няколко пъти съм споделил, че е обикновено в рискови уреди, каквито са мостове и тунели, да има по-високо сцепление на настилките ”, добави инженер Владимир Жиянски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР